Pentru toti cei nemultumiti de programele televiziunilor din Romania

"As vrea sa vad si eu doua exemple de emisiuni care promoveaza valorile", se vaita o prietena, pe Facebook. O sa astepte mult si bine. Nici o televiziune nu promoveaza valori. Nu e asta rolul lor. Televiziunile difuzeaza programe care pot gazdui, in conditii de audienta mare, spoturi de publicitate. Sunt niste firme, care fac profit, nu institutii de interes public. Valoarea sociala a unei televiziuni este egala, in mod normal, cu cea a unei fabrici de ciorapi. Si contabilitatile seamana, intre cele doua tipuri de firma. Numai in capul nostru este altceva.

Raed Arafat n-a ajuns "o valoare" dupa ce a fost promovat la tv. Nici Doroftei. Cei doi au avut doar norocul sa fie "valori" care fac si audienta. Dar din perspectiva unei televiziuni, Oana Zavoranu e o valoare mai mare chiar decat Arafat, pentru ca Zavoranca face ca spoturile de publicitate sa fie vandute pe bani frumosi. Si asta s-a intamplat dupa ce noi, poate chiar prietena mea care se afla in dilema expusa mai sus, ne-am uitat la emisiunile cu aceasta mahalagioaica profesionista. 

Publicul face grila televiziunilor, nu patronii. Adica noi. Cum a disparut muzica clasica de la televizor? A decis cineva - Sarbu, Voiculescu, Paunescu, Ghita, ca nu face audienta? Nu. N-a mai facut, pentru ca publicul nu s-a mai uitat la concerte simfonice. Iar patronii televiziunilor n-au vrut sa piarda publicul, adica banii.

Nu va mai uitati la ce nu va place. Da, e atat de simplu. Eu, de exemplu, am decis sa nu ma mai uit la Rares Bogdan. 

Nu e prost cine apare la tv. E prost cine se uita.

...............

Ai chef sa comentezi? Fa-o aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro 

© 2023 Bogdan Stoica