Old Time Pub

Scris in ianuarie 2011. N-am mai fost.

......................

Old Time Pub e localul ăla, nici bar nici restaurant, de lângă Muzeul Ceasului. Acum vreo doi ani, se numea "La noi", cred. Nu este locul meu preferat. Arată cam bizar, cu lavabila, termopanele albe, panelul de lemn şi grinzile afumate toate la un loc. Dacă stau să mă gândesc bine, Old Time Pub nu e locul preferat al celor mai mulţi dintre ploieşteni, pentru că e cam gol. Nu prea pricep de ce: este mărişor, bine aerisit, cu puţine încăperi şi, implicit, cu multe utilizări posibile: merge de locaţie pentru nuntă mică, botez mare, majorat, stand-up show şi karaoke.

Vineri seara, gradul de ocupare n-a sărit de 50%. Noroc că la masa noastră se consuma cu sârguinţă, lucru care s-a văzut pe nota de plată. Preţurile la băuturi sunt ok, cu excepţia vinului, care este supraevaluat cu tupeu. Mâncarea e bună; nu cereţi şniţel dacă nu vă este foarte foame, pentru că porţia este imensă. Chiar şi cei care comandă, delicat, o salată, nu sunt feriţi de pericolul îngrăşării: salata se dă în castroane mari, ca acasă, unde nu te vede nimeni ce haplea eşti de fapt. Preţurile la mâncare sunt făcute de'amboulea: şniţelul cu garnitură şi murături îţi iese la un preţ excelent, dacă te gândeşti că o porţie ajunge pentru două persoane, dar salata costă mai mult decât la Prestij. Sau poate cumpără salata chiar de la Prestij, că na, e la doi paşi...

Muzica e mişto, pentru că se ascultă Magic FM, atunci când vreun client nu cere Phoenix, muzică populară irlandeză, sau mai ştiu eu ce trupă rock. Dacă şi barmanul e de acord că melodia care se aude e bună, boxele sunt "turate" la maxim, ceea ce mi se pare foarte mişto, localul pare mai viu. Aşa se face că atmosfera seamănă foarte mult cu ce era odinioară în Pussy, Magic sau Eden, trei foste baruri celebre ale oraşului, în care am absolvit eu primele cursuri de sticlism. Şi, tot ca acolo, nu trânteşte nimeni scaune în jurul tău dacă e ora trei dimineaţa, ca să te simţi să te cari.

Plusul Old Time Pub faţă de multe localuri din Ploieşti este dat de toalete. Nu datorită dotărilor, ci datorită curăţeniei. Cineva, un maniac probabil, freacă şi rosturile faianţei, iar vasul de wc are odorizant. Nu pricep, totuşi, de ce patronul a băgat bani grei într-un suport trendy de hârtie igienică, pe care îl alimentează cu hârtie igienică ieftină. Sau săracu' ştie ce se poate întâmpla cu atmosfera localului dacă nişte beţivi decid că e foarte confortabil să se cace la el?

Alt plus: tejgheaua înaltă de bar, o raritate în Ploieşti. La Old Time Pub e de mers când ai chef să petreci două ore tu cu tine, stând pe un scaun înalt şi privind într-un televizor montat deasupra rafturilor cu băuturi. Apropo: aţi observat că dacă un tip stă şi bea ceva singur la bar, pare supărat, dar dacă face acelaşi lucru, singur la o masă, pare un drojdier? :))

Concluzie: vrei să vrăjeşti o tipă? Du-o la Old Time Pub, vei fi singurul "jucător" din local. Sau vrei să te faci muci cu prietenii? Merită, vă veţi distra de minune urmărind câte un neinspirat care a adus acolo o tipă, încercând să o vrăjească.

Mai multe din această categorie: « Paiş'pe Vodafone Galerii »
© 2023 Bogdan Stoica