Curtea Berarilor Timisoreana

S-a deschis sâmbătă, dar n-am ajuns până azi. Şi mi-a picat faţa. Cand treci pragul înăuntru, parcă ieşi din ţară. Un pub senzaţional, cu tavanul înalt, pereţi, duşumea, mobilier din lemn şi cu două feluri de bere: Ursus şi Timişoreana. 

Eu nu prea beau bere iarna. Dar azi as fi baut cu butoiul. Sau cu halba de 0,5. Sau cu halbele alea mici, care par a fi din lemn. 

Nu stiu voi, dar mie imi place la nebunie focusarea, pentru ca duce la perfectiune. iar astia de la Curtea Berarilor Timisoreana s-au focusat la maxim pe bere. Meniul e plin de smecherii care merg cu bere, de la carnati vienezi, ciolan la coaste de porc. 

Gaselnita misto: zona "autonomilor". Un "post de lucru", cu patru "bancuri", unde bei pana cheaunesti. Nu te serveste nimeni, pentru ca nu e nevoie: iti pui halba dupa halba de la dozatorul tau de bere, prevazut cu contoar. Si e 4 lei halba de 0,5 litri. Macel, nu? Sa vezi ce se aduna deshidratatii Ploiestiului..

Alta gaselnita: Ursus nefiltrat. Asta e unicul loc in care poti sa bei asa ceva, in Prahova.

N-am fost in toalete, dar presupun ca sunt ok. Asta pentru ca tot conceptul apartine celor de la Timisoreana, care asa cum se vede din poze, tin la detalii. Mai sunt doar trei astfel de localuri in tara, in afara de cel din Ploiesti: la Timisoara (logic!), Iasi si Bucuresti. Noua luni s-au chinuit sa ia franciza cei trei proprietari ai localului, respectiv Stefan Radulescu (K'S, sau Rothmans), plus "fratii brothers ai food-ului din Ploiesti", adica Mihai Stefanescu si Radu Oprea (Urban, Vienna Cafe, Angelo D-Oro. 

Locuri: 170. Mai sunt in plan inca 130, la subsol, plus cele 200 de pe terasa. Terasa la vara, nu acum. In weekend o sa fie cu muzica live. Weekendul asta, de exemplu, e cu folk in coada. 

Rezervari: nu fiti cretini, aici nu se merge cu rezervare. Exista un numar de telefon daca vrei sa organizezi vreo petrecere. In mod absolut rarisim in Ploiesti, aici nu se organizeaza nunti, botezuri si parastase.

Unde e Curtea Berarilor Timisoreana Ploiesti? Adresa "str. Mihail Kogalniceanu nr. 52" va spune ceva? Nici mie. E fostul teatru de papusi, de langa Hotel Prahova. Sau, ca sa priceapa si politicienii, langa Double Tree by Marriot - Prahova Plazza Hotel. 

 

© 2023 Bogdan Stoica