O idee pentru prosti - Muriti de sfarsitul lumii, va rog.

E tot mai evident ca mergem invers, spre degradare mentala colectiva. Am fost aproape cinci milioane de ani niste animale de tot felul; patru mii de ani niste umanoizi cretini, care se speriau de umbra lor; doua sute de ani, de la aparitia revolutiei industriale, am stralucit si ne-am dezvoltat. Am ars rapid, cu flacara mare, si ne-am consumat spiritul. Dovada cea mai clara: credem, in proportie de 70%, ca mayasii aia stiau ei ce stiau. 

Stiau o pula. Nu exista nici o dovada ca baietii aia stiau cand vine sfarsitul lumii. Daca ai putea sa-i intrebi pe preotii mayasi de atunci, de ce tuna, ti-ar spune ca s-au suparat zeii. De ce ninge? Nu ninge, ni se pare noua, dupa ce am fost vrajiti de un preot rau. De ce face femeia pui vii in noua luni iar pisica in doua? Pentru ca pisica e mai mica. Valul de raspunsuri tampite ar putea continua la infinit, pentru ca, atunci cand au prevestit sfarsitul lumii, mayasilor le lipseau doua mii de ani de dezvoltare stiintifica si tehnologica.

Nu e nici o problema! In zilele noastre, populatia abuzata mental de telenovele cretine, hit-uri cu versuri scrise de fumati si trepanati, basca E-urile sanatoase, de casa, din mancare - crede orice. E mai cool si mai comod pentru un creier cat un mar, sa crezi in sfarsitul lumii, decat sa te chinuiesti sa-ti aduci aminte ce-ai invatat la scoala, sau - odios! - sa incerci sa mai deschizi o carte, un site, si sa cauti argumente stiintifice pentru care the end-ul nu va avea loc vinerea asta.

Asta nu-i va impiedica, pe idioti, vineri, 21 decembrie, sa intre in panica daca aud la radio ca o clasa de copii, aflati in excursie, a fost internata la Judetean cu toxiinfectie, si ca o conducta Apa Nova a bubuit sub asfaltul din fata Omnia. Daca vor avea loc (pentru ca astfel de evenimente au mai avut loc, nu sunt niste nestemate ale stirilor), cele doua evenimente nu vor fi tratate ca niste coincidente. Nu: ele vor fi dovada ca sfarsitul lumii a inceput. 

Cand a facut Razboiul Lumilor, farsa radiofonica cu care a scos din case doua milioane de americani, Wells nici macar nu visa cat de prosti vom ajunge, cateva zeci de ani mai tarziu. Si n-o sa ma mir deloc daca joi o sa vad oamenii calcandu-se in picioare pentru alimente, in Carrefour, sau omorandu-se sa plece din oras vineri, daca au loc evenimente ca cele imaginate mai sus. 

As dori sa muriti, voi, cei atat de prosti incat sa credeti ca vine sfarsitul lumii. Omorati-va intre voi, pentru o soseta sau un pachet de unt. Daca se poate vineri, e perfect. Ati putea sa ma bantuiti, de pe lumea cealalta, spunandu-mi "Vezi ca am murit? Vezi ca am avut dreptate?" Pentru ca, practic, ati avea dreptate: pentru voi, lumea s-a sfarsit.

Mai multe din această categorie: « Targul cu Bunatati Boccaccio + sarmale = LOVE »
© 2023 Bogdan Stoica