Cum să-l cerți pe Gigi Becali - GHID intr-un singur PAS

De Gigi Becali s-au luat multi. Pe 90% i-a pus la punct, rapid, cu celebrul de acum "taci, ca ai sa-mi dai niste bani". Pe altii, i-a persiflat cu umorul lui de cioban. Nu l-am vazut redus la tăcere decât azi.

Cine l-a certat? O neica-nimeni! O fată blondă, reporter la B1 TV sau Realitatea TV, acreditată la Camera Deputaților. O tipă foarte mișto, după gustul meu, pentru că nu s-a sfiit deloc să-l intrerupa pe Gigi Becali de câte ori a vrut mușchiul ei, riscând să piardă "directa".

De ce? Pentru ca a jignit-o, in direct, la tv.

Așa că fata l-a dus pe Gigi Becali, in 30 de secunde, de la stadiul de "leu" la cel de "mieluse" folosind o tehnica complet noua: i-a explicat, ferm, ca nu tine deloc sa-l vada sau sa-l auda, dar ca asta e profesia ei, si ca nu accepta, de dragul unui job, să se lase jignita in public. I-a explicat, practic, lui Gigi, ca nu e Dumnezeu. I-a sugerat, prin ton si atitudine, că e doar un tip un pic bătrân, un pic ramolit, un pic incult, un pic agresiv, un pic prost-educat și deloc-deloc pe gustul ei, de femeie.

Gigi a fost profund impresionat de amenintarea ca nu ii va mai cere nimeni parerea. Pentru că asta este ceea ce îl ține viu: senzația că el le știe pe toate, și că milioane de oameni vor să se înfrupte, zilnic, din înțelepciunea lui.

Unii dintre noi putem trăi fără atenția celorlalți, alții nu. Gigi e din a doua categorie. Pentru el, lipsa atenției publice înseamnă moarte cerebrală. Cine să-i mai admire costumele englezești și ceasurile scumpe? Unde să le mai poarte? La barul din Pipera unde joacă table? Păi acolo poți să te duci în șlapi și bermude, și, orice ai spune, nu contează. Contează doar când dai dublă și când faci poartă'n casă.

© 2023 Bogdan Stoica