Zara

Cateodata in viata, ai noroc la cumparaturi. Dai peste o oferta incredibila, careia, daca nu-i dai curs, te oftici la maxim.

Mie, viata mi-a aranjat o intalnire cu o oferta care pe jumatate, m-a lasat rece: la haine. Pe mine ma cam doare-n cot de haine. Sigur, am invatat sa respect conventiile, sa ma imbrac adecvat evenimentelor, dar, pe fond, nu-mi pasa. 

Asa ca atunci cand am ajuns in locul in care mi s-a spus "magazinul se inchide, totul se vinde la 10% din pret", mi-a fost destul de clar ca sunt un dobitoc daca nu-mi cumpar ceva, dar si destul de greu sa aleg ce mama dracului sa-mi cumpar. Am luat cizmele Zara la misto, ca n-am decat niste bocanci, si pareau marimea mea. 

Ei bine, nu erau. Erau marimea 45, iar eu port 44. Sa le vand? Habar n-am sa fac asta. Si cu cat sa le vand? Cu 50 de lei? Nu ma crede nimeni ca sunt autentice! Cu 300 de lei, ca in magazinul de la mall? Pai de ce sa nu si le ia omu' de acolo? Le-am pus in portbagaj, mi-am intrebat prietenii, o zi, pe urma am uitat de ele. Si acum, cizmele Zara sunt tot in portbagaj. Au trecut trei luni. 

© 2023 Bogdan Stoica