Misterele Vodafone

Evolutie curioasa la Vodafone, in 2012: a pierdut 2,7% dintre clientii din 2011, dar are venituri mai mari cu 27%. Wtf?

Opt milioane de clienti, dintre care abonati sunt 40%. Astia sunt greii, in venituri. Un posesor de cartela cheltuieste, in medie, 60 de euro pe an. Iar astia consuma mai multe minute si date, nu mai putine decat in 2011. Atenta la perceptia publica , compania Vodafone a dat la maxim in preturile la prepay, ca sa ramana cel mai mare emitator de cartele din Romania.

Scoatem, asadar, "cartelienii" din calcule. Deci cresterea de venituri de 27% vine din abonati. Al caror numar a scazut.

???

Eu am alta parere, dar sa zicem ca cei de la Vodafone nu au umblat, pe naspa, in facturi, bramburind complet planurile tarifare, astfel incat sa nu mai intelegi nimic din ce semnezi. Sunt dispus sa cred asta, daca apar macar 10 abonati Vodafone care recunosc: "Da, eu folosesc telefonul cu 27% mai mult decat in 2011. ba chiar cu 78%, pentru ca ai vazut ce oferte bestiale au, aproape ca vorbesc gratis. Iar sociologii care spun ca in trendurile de consum nu apar niciodata astfel de modificari fundamentale sunt niste tampiti. Vodafone e o companie corecta, orientata spre client. Chiar imi convine ca le dau atatia bani, lunar, desi eu inca sunt suparat ca le dau atat de putini...".

---------------

Romanii vor putea accesa pe internet din iulie 2013 o aplicatie online oficiala care va face o analiza a planurilor tarifare la serviciile de telefonie fixa, mobila si internet si va returna un clasament al celor mai avantajoase planuri tarifare în funcţie de cerinţele utilizatorilor, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Deja a fost finalizat proiectul tehnic co-finantat din fonduri europene nerambursabile pentru realizarea acestei aplicatii. Câştigătoarea licitaţiei pentru dezvoltarea aplicaţiei a fost câştigată de grupul UTI. Aplicaţia online va oferi utilizatorilor informaţii actualizate despre preţul abonamentelor de telefonie şi internet, pachete de tarife care includ mai multe servicii, dar şi comparaţii între acestea. În momentul afişării rezultatelor, vor fi publicate şi alte detalii precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere, informatii privind existenta unor promotii. Aplicaţia este dezvoltată ca urmare a prevederilor Deciziei ANCOM 77/2009 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului. 

© 2023 Bogdan Stoica