Zece motive pentru care cred ca Becali a fost condamnat degeaba.

1. Pentru ca aceasta condamnare nu REZOLVA cazul. Aia sechestrati chiar furau masini, nu erau niste ingerasi.

2. Pentru ca aceasta condamnare nu face dreptate: Gigi Becali a actionat asa ca RASPUNS la o agresiune, de ordin material (masina furata).

3. Pentru ca nu da un EXEMPLU. Becali nu este exponentul sechestrarilor de persoane din Romania; eu personal stiu mai multi baieti care au sechestrat, la viata lor, vreo suta de persoane.

4. Pentru ca romanii nu vor deveni mai increzatori in JUSTITIE, dupa aceasta condamnare; mai degraba, vor crede ca rafuielile politice pot include si un tribunal.

5. Pentru ca aceasta condamnare nu-l va face pe Becali un om MAI BUN; cu siguranta, el ar actiona la fel si maine, daca ii fura cineva oile.

6. Pentru ca pedeapsa este EGALA cu condamnarea primita de Serban Huidu, care a ucis trei oameni nevinovati, si aceasta egalitate nu poate fi niciodata corecta, in mintea nimanui.

7. Pentru ca nu se tine cont, deloc, de urmele lasate de Becali in zona asistentei sociale; el este, asa urat si prost de gura cum este, Filantropul Nr. 1 al Romaniei.

8. Pentru ca va duce televiziunile de stiri intr-o dezbatere sterila de minim 7 zile, lasand din nou, in umbra, problemele reale ale romanilor.

9. Pentru ca se creeaza un fals martiriu, Gigi Becali devenind, pentru populatia oligofrene a Romaniei, un veritabil dizident politic.

10. Pentru ca Romania pierde, prin acest proces pe larg mediatizat, imaginea unei tari aflate pe un traseu spre democratie. Aratam ca un trib in care un aborigen i-a tras-o pe fiica sefului de trib, si acum este pedepsit, desi fetei i-a placut si mai vrea.

© 2023 Bogdan Stoica