Ce-a greșit Tudy

Zece. Atâtea femei am întrebat azi dacă ar lucra cu Tudy, la Primăria București. Cinci au spus nu”, două au zis „de ce nu”, iar trei au spus că ar lua decizia de a lucra sau nu cu noul viceprimar al Capitalei doar după ce l-ar vedea cum se comportă cu ele.

Cam așa stăm: ca produs politic, Tudy e terminat înainte să înceapă să lucreze. Înainte să vedem dacă e ceva de capul lui, dacă se pricepe la administrație publică locală, dacă e de bună credință sau tot un jeg care abia așteaptă se se îmbogățească. Și pentru situația asta nu e de vină România, ca țară cu o mentalitate prea înapoiată, cum am început să aud, pe ici, pe colo. Ci fix Tudy și nașul său politic, Tăriceanu.

Dacă eram Tudy și aveam ambiții politice, aș fi avut grijă să-mi creez și alte dimensiuni publice în afara celei de onanist cu gusturi discutabile la femei (pe bune, te poți îndrăgosti de Zăvoranca?). Aș fi încercat să fac lumea să afle că sunt un băiat citit, că am un trecut curat, că nu-s muritor de foame și nici disperat după bani, că sunt un om de dreapta (fără hăhăială), că sunt membru ALDE și că vizez o poziție în executivul Primăriei Capitalei. Noi știm despre băiatul ăsta doar episodul cu Zăvoranca pentru că așa a vrut el, nu pentru că suntem răi și nu l-am observat în toată splendoarea lui politică.

Iar dacă eram Tăriceanu și aveam planuri cu Tudy, aș fi avut grijă să se afle cam același lucru. Mai subtil, mai cu talent. Că e un tânăr frumos, de viitor, capabil, cu etică, care promite și că face parte din noul val de politicieni liberali pe care ALDE îi are. Aș fi spus „am 50 de tineri la fel de bine pregătiți ca Tudy, dar îl arunc pe el în luptă pentru că ALDE vrea să lupte împotriva mentalităților învechite, care fac un pervers din oricine nu face sex doar în poziția misionarului. Iar noi am fi înghițit povestea, că suna mișto. În fond, noi nu știm, încă, ce e de capul acestui băiat. Poate e vreo lumină, vreun semizeu, și noi ne grăbim să-l judecăm doar după agerimea mâinii...

Din păcate, nici Tudy n-are un PR bun, nici Tăriceanu nu e vreo minte sclipitoare, nici ALDE nu vreo structură de subtili cunoscători ai sociologiei. L-au ținut ascuns pe băiatul ăsta să nu compromită rezultatul ALDE la alegerile locale, iar acum l-au pus pe cea mai înaltă poziție posibilă pentru un partid mic, în ierarhia Capitalei. Logic, lumea crede fie că Tăriceanu e un pervers, fie că Tudy e singurul om tânăr cu studii din partidul ăla. Și asta este dezastruos pentru un partid care n-a convins, încă, pe nimeni, că e altceva decât un vehicul plin de pesediști acoperiți.

Așa că viitorul nu poate fi decât unul singur: din cauza acestei numiri, ALDE o să se ducă în jos la alegerile generale, pe București. Cât despre Tudy – vă garantez că n-o să fie luat în serios orice ar face, de pe poziția de MÂNĂ DREAPTĂ a primarului Gabriela Firea.

 

Știu, sunt rău. Dar nu m-am putut abține... J))

text aparut pe www.psnews.ro 

© 2023 Bogdan Stoica