asigurarea anti-viol

Exista asigurare pentru probleme fizice, pentru voce, pentru fund, pentru sani... De ce nu s-ar face o asigurare anti-viol?

Stiu, suna groaznic. Dar nu e o tampenie atat de mare pe cat pare. Un viol da peste cap viata unei femei. De multe ori, de rusine sau pentru ca n-are bani de analiza ADN sau de proces, femeia renunta sa-si mai bage la inchisoare agresorul. O prima de asigurare i-ar permite tratamente psihiatrice, un job nou, o locuinta in alt cartier sau in alt oras. Poti sa incepi o viata noua, cu 20.000 de euro. Sigur ca nu e destul, dar tot e ceva. Iar asiguratorul isi poate recupera banii de la autorul violului. De ce sa stea victima trei ani sa astepte daunele, cand le poate incasa rapid? Sa astepte asiguratorul.

Stiu, ca sa existe, trebuie sa fie un business real in spatele ideii. Sunt convins ca asiguratorii o vor face ca pe RCA, cu tarife diferite. Cu cat esti mai tanara, cu atat asigurarea va fi mai scumpa. Daca ai cazier pentru prostitutie, sunt sigur ca nu vei primi nimic. Daca te-ai imbatat si ai interactionat cu autorul violului in vazul a zeci de oameni, o sa-ti iei prima de asigurare doar pe jumatate. Asa-s nemernicii din asigurari, disperati sa maximizeze profitul.

Dar tot ar fi ceva. Nu ca acum, cand nu vezi decat un mare nimic dupa viol. 

Ai tu o idee mai buna? Scrie-mi-o aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica