Killing Time

Am avut un amic ca Florin Piersic Junior. Un tip frumos, dar care suferea intr-un fel pe care noi, gasca, il consideram a fi respingator, dar de care el era incantat. Facea exact aceleasi faze cu pletele, cu tigara, cu expresiile faciale. 

Dar n-as fi spus ca filmul asta este o porcarie, doar din motivul asta. 

Killing Time este o porcarie pentru ca este un film prost facut. Boala cinematograf-ierilor romani - sa lungim scenele, ca niste cretini, este mega-prezenta. Daca era Piersic-Junior langa mine cand s-a terminat scena cu masa de ping-pong, ii dadeam cu popcornul in cap. Unde pula mea o fi vazut el asa ceva?! Ce relevanta are pentru film filmarea feţei lui când joaca tenis de masa? Ce trebuia sa citesc pe figura lui cand dadea loviturile alea inalte, de semioligofren?

Iar intriga... Penibila. Penibili si mucii vecinei, pe care ii vezi atarnand 10 minute. Penibil si moldoveanul, care vorbeste ca un hipster dornic sa impresioneze. 

Nimic nu e insa mai penibil, in acest film, decat Florin Piersic Junior. Sa regizezi un film, in care tot tu joci prost si necredibil, de arata ca o  piesa de teatru filmata - este megapenibil. 

Sau poate....? Uite, la asta nu m-am gandit. Poate filmul a fost facut deliberat atat de prost, iar titlul nu se traduce cu "E Timpul Crimelor", ci "Omoara-ti timpul". Ca doar asa se justifica vizionarea, timp de o ora si jumatate, a acestui film...

© 2023 Bogdan Stoica