Nu va suparati ca mă iau de părintele Tănase - are cineva curaj să controleze aşezământul de la Valea Screzii?

"Persoană dispărută. Dacă ați văzut-o sunați la Poliție! - În dimineața zilei de 16.05.2013, minora Borcoi Iuliana – Maria, în vârstă de 12 ani, a plecat în mod voluntar de la sediul unei asociații de ajutorare din Valea Screzii, județ Prahova, și nu a mai revenit până în prezent. Semnalmente: - 1,60 m înălțime, aproximtiv 55 de kg, corpolență robustă; - păr negru, tuns scurt, la nivelul umerilor; - ochi negri, ten măsliniu, fără semne particulare. La data plecării era îmbrăcată cu geacă din fâș de culoare albă, pantaloni de culoare neagră, și era încălțată cu pantofi sport tip ”adidas” . Cetățenii care pot oferi indicii care să conducă la depistarea persoanei dispărute sunt rugate să contacteze de îndată cea mai apropiată unitate de poliție, sau să sune la 112."

Aşa sună anunţul Politiei Prahova. Iar poza anuntului - o vedeti cum e. Si mie exact asta mi-a trezit suspiciuni.

Ce mama dracului de asezamant e ăsta, daca celor cazaţi nu li se face un dosar minim, care să includa, obligatoriu, o poza de calitate si lista semnelor particulare? Mai ales că e vorba despre minori...

Ce aşezamant e ăsta, care tine batista pe tambal cand le dispare un copil? Am intrat pe site-ul asezamantului, nu se sufla o vorba despre disparitia Iulianei.

Si cum a disparut fetita asta? De ce? De prea mult bine? Că nu e un copil cu o forma de retard, sa zici ca a plecat - mă scuzaţi - de nebună. Deci, dacă e un copil normal, a avut un motiv normal pentru a părăsi tabăra preotului Tănase.

Mi-am adus aminte de incendiul de la Valea Screzii, de acum câţiva ani. Vorbeam cu unul din pompierii care a fost acolo, şi care-mi spunea: frate, la cum e facuta instalatia electrica facuta, ma mir ca a luat foc doar o data.

Mi-am adus aminte si cum l-am cunoscut eu pe mega-preotul ăsta. În Vamă (instituţia, nu staţiunea). Nu vă spun ce făcea el acolo, că nu asta e ideea. Nu am nimic cu el, ci doar cu ideea asta de imi place sa fiu dumnezeu in satul meu. Nu, tati. In Romania, daca te ocupi de semenii tai, in orice forma organizatorica, esti din cand in cand controlat. Asa e in toate tarile civilizate.

De-aia, e musai ca instituţiile statului să facă un control la Valea Screzii, şi să ancheteze cauzele dispariţiei fetiţei, dar şi cum merg lucrurile pe acolo, în general. Dupa cat de mare este absenta informatiilor negative despre asezamantul asta, flerul imi spune ca un control ar fi binevenit oricand. Chiar maine.

Nu uitati sa controlati si instalaţia electrică, da?

NOTA - Stiu ca mii de oameni, bine intentionati, au donat bani si bunuri pentru acest asezamant. Cel mai probabil, o sa ma injure de-o sa sughit zile in sir. Ma doare-n cot. Vreau asigurari, din partea unor institutii specializate, ca cei cazati acolo, copii, femei, batrani, sunt in siguranta, nu doar fizica, ci si psihica.

Si va aduc aminte de Martin Essl, miliardarul care detine Baumax. Asta nu s-a mutat cu o suta de copii pe un deal, sa-i invete sa umble cu grebla si cu cheia de 14. Nu! A donat, in schimb, un milion de euro unei case de copii din Ploiesti. Cu alte cuvinte, a lasat profesionistii sa se ocupe de aceasta sarcina delicata, in loc sa se joace personal de-a Iisus.

© 2023 Bogdan Stoica