10 motive sa nu te mai uiti la talk-show-urile Antena 3, RTV, Realitatea si B1

Am avut azi o discutie interesanta cu Patraru, despre diferentele dintre audientele Antena 3 si RTV. Si, in seara asta, am facut testul, chiar pe mine: "Daca as fi cretin sa ma uit la televiziunile de stiri, la ce m-aş uita? Uite, acum, luni, la ora 22.15, la ce sa ma uit? Si dupa ce criterii sa interpretez ce vad? Calitatea productiei? A invitatilor? Subiectul?"

Imagine:

  • Antena 3 - Ca unul care a facut emisiuni tv numai in spatii mici, sunt indragostit de-a dreptul despre studioul Antena 3, in care presteaza Gadea. Nu-l merita.
  • RTV - Studio mic. si, de parca n-ar fi destul de mic, ecranul este impartit in trei, ca sa-i vad pe Ogica, Dragoteasca si Minca, de parca cei trei sunt fotomodele, nu ma mai satur sa le vad moacele. Lame.
  • Realitatea TV - Studio de tip american. Da iluzia de mare, desi e o chifla. Merge.
  • B 1 - Nu e rau deloc decorul, si nici unghiurile de filmare nu sunt obisnuite. Nu seamana cu nimic, imi place.

Ton:

  • Antena 3 - Grav. Moarte. Penibil. Pentru un mos, insa, emisiunea e vie ca un gup in acvariu. Nu te oboseste. Mai degraba te adoarme.
  • RTV - Isterie. Si cand spun platitudini evidente, dincolo de platitudinile curente, cei trei racnesc. Mai usor, copii. Sunteti obositori.
  • Realitatea - Profesoral. Ai de invatat, daca reusesti sa te uiti cinci minute fara sa ti se impaianjeneasca ochii de somn.
  • B 1 - Penibil. 

Subiect:

  • Antena 3 - Divortul Elenei Udrea de Dorin Cocos. Constat cat de plat este Gadea, mental, nu poate sa faca glume reusite nici cand se discuta despre o blonda cu ţaţele mari. In studio mai este Ciuvica, alt incrancenat incredibil...
  • RTV - Dan Voiculescu la Loteria Romana. Penibil. De-aia e criza, ca a ciordit asta prin omienouasute-toamna, nu's' ce.
  • Realitatea - Politici economice de macroeconomie - Datoria istorica a Germaniei fata de Romania.
  • B 1 - Traian Basescu si Victor Ponta despre regionalizare. Pe cine pula mea intereseaza ce cred astia doi, de facut tot se face....

Concluzie

Dintre cele trei televiziuni, Antena 3 are cel mai popular subiect. Faptul ca acesta este si cel mai inutil, pentru un roman sarac (din target, adica), nu conteaza. Emisiunea nu te face sa dai mai incet, cum se intampla pe RTV, si nu te face sa te sinucizi de plictiseala, ca Realitatea TV. Evident, nu recomand nimanui sa se uite pe Antena 3. Cea mai buna televiziune de stiri din Romania, oricare ar fi fost ea, trebuia ca azi sa dea foc contractului de publicitate cu Kaufland si s-o tina 8 ore cu subiectul micilor contaminati cu salmonella, ce urmau sa ajunga in 27 de orase mari din tara. Iar in pauze, ar fi trebuit ca toti politicienii romani sa fie sunati si bagati in direct cu raspunsul la intrebarea: pro sau contra legiferarii relatiilor dintre homosexuali?

Sigur, asta ar insemna sa se faca jurnalism la tv, ceea ce este o utopie...

Sfat

In aceste conditii, uitati-va la ceva util. Eu, de exemplu, am invatat de pe History cum se face untul de arahide, si, daca-mi iau  un utilaj de 875.000 de dolari, voi putea sa-mi fac singur acasa!

P.S - Habar n-am de alea zece motive. Pe de alta parte, uite ce titlu misto mi-a iesit, ai deschis repede, curios...

© 2023 Bogdan Stoica