Domnu Ponta, nu va suparati: sunteti cumva cretin?

Zic de Ponta ca el e azi la tv. Ar fi trebuit sa-i intreb daca sunt cretini pe toti conducatorii Romaniei, pentru ca toti fac gafa asta. Hai sa va zic si de ce:

Au murit 18 romani in Muntenegru. Accident de autocar. Un cretin de Dorel, pe post de sofer, a facut o depasire riscanta, in viteza, chiar la intrarea intr-un viaduct, unde se circula cu 40 la ora. Manevra lui s-a soldat cu un plonjon, cu tot cu autocar, intr-o rapa de 30 de metri adancime. Si cu 18 morti, cum spuneam.

Il asteptam pe Ponta, la tv, recunosc. Asteptam sa-l acuze pe soferul inconstient de terorism rutier, sa anunte ca se va trece la verificari sistematice in toate firmele de transport persoane din Romania. Asteptam sa ne spuna cum aduce ranitii rapid, in tara. Asteptam si regrete pentru familiile celor morti, ca asa e frumos.

Nu ma asteptam insa la asa ceva:

- vom asigura un ajutor financiar familiilor celor morti in Muntenegru - Frate, da' de ce?! Pentru ca au plecat in concediu si au murit?! E semn de saracie un concediu in strainatate?! Dar parintii fetei omorata de un cretin drogat, la Strejnic, acum doua saptamani, de ce n-au primit un leu? Pentru ca aia mergea ca fraiera singura, pe marginea drumului?

- vom avea si o zi de doliu natrional - Din nou, nu pricep de ce. Ca au murit 18, in loc de doi? Exista criterii dupa care se acorda ziua de doliu national, sau e asa, cum are chef Ponta. A fost vreo zi de doliu national, cand ne-au murit soldati, aflati la lupta, in Irak si Afghanistan?

Tot mai jenant, asta micu'. S-a emotionat la tv, vazand cum stau muntenegrenii la coada, sa doneze sange pentru turistii romani, si a dat drumul la un discurs de tipul "fara numar". De fapt, asa a aratat Ponta, azi: ca un manelist.

Stiu sigur, insa, ca Ponta nu-i manelist. De-aia il intreb daca e cumva cretin...

Mai multe din această categorie: « Târgul cu Bunătăți Dionysos »
© 2023 Bogdan Stoica