Secretul de la subraţ

Contrar a ce auziti la televizor, deodorantul nu combate nimic. Singurul lui efect pozitiv este ca nu împiedică acțiunea glandelor subdoripare. Deodorantul acopera, cu mirosul lui placut, mirosul de transpiratie. Si tine doar cateva ore. Antiperspirantul, in schimb, ucide bacteriile şi da pielii un miros plăcut, pe timp indelungat. Partea lui proasta: blocarea canalelor subdoripare, ce reprezintă o intruziune in activitatea corpului. Asa ca, atunci cand e cald, si te-ai dat cu antiperspirant, e normal sa înceapa să-ti transpire mâinile si spatele.

Un risc asumat, zic eu, un fan convins al antiperspirantului. Pana acum un an, foloseam Mennen Speed Stick Gel, un antiperspirant pe care il consideram genial. Ultimul recipient, insa, mi-a distrus vreo 20 de camasi si tricouri. Probabil, au inceput sa faca gelul ala prin China, pentru ca pe haine se transforma intr-o pata alba sau roz, dupa cum aveam noroc. Majoritatea petelor au rezistat si spalarii profesionale, si Vanish-ului. 

Si atunci a inceput cosmarul. Am cumparat si testat probabil toate produsele din piata. In acest moment, consider toata gama Mennen Speed Stick ca fiind de cacat. Dove Man Care reprezinta o achizitie proasta in egala masura. Rexona Man exista, probabil, doar ca sa apara brandul si pe un produs barbatesc. Fa Men Sport sau Fa Sport Double Power sunt niste bullshit-uri ambalate frumos. Adidas Dynamic Pulse - praf, probabil cel mai prost antiperspirant din gama "sport". Nivea Stick Aqua Cool e foarte bun cand vrei sa distrugi haine. 

Asa ca, lipsit de variante, acum trei saptamani, am pus mana, pe un raft, pe un roll-on. In principiu, mi se par penibile produsele astea. Dar ăsta a fost bun! L-am folosit zilnic, in cea mai calda luna din an, si a facut față onorabil. Nu lasă mirosul de transpiratie sa fie prezent si nu patează hainele. Dezavantajul: e foarte mic. Asa ca azi m-am dus sa-mi iau altul. 

Si șoc: produsul aproape ca nu se mai gaseste! Restul gamei din care face parte umple rafturile, dar el, produsul pe care scrie "invisible" fara ca asta sa fie o minciuna, nu se mai gaseste. Asa ca mi-am luat doua, nu unul. Ultimile doua. Si nici nu va spun brandul. Va spun doar sa nu va luati produsele enumerate mai sus. Sunt proaste. 

Sau nu, mi se spune in casca, pentru ca efectul cosmeticelor depinde de PH-ul pielii. Asa ca reformulez:

Băi ăștia care aveti PH-ul pielii ca mine! Nu vă luați produsele enumerate mai sus, pentru că sunt proaste.

© 2023 Bogdan Stoica