Isarescu e doar un cinic

"Nu suntem avocatii bancilor. In orice stat de drept cei nemultumiti se adreseaza instantelor. In definitiv clauzele astea abuzive sau neabuzive sunt intr-un contract pe care l-au semnat oamenii. Intr-un stat de drept, cand semnezi ceva, iti asumi ceea ce ai semnat! Faptul ca n-au inteles sau n-au stiut ce e acela risc valutar nu e un argument.", a zis Isarescu, ieri.

Sincer, nu credeam sa aud asa ceva vreodata de la un tip pe care l-am cunoscut personal, si care mi se parea, pana azi, cel mai destept si patriot dintre oamenii din fruntea statului. Cu declaratia asta, insa, Isarescu a luat-o direct pe urmele unora ca Ciorbea, Opris, Boc, si alti oameni care au murit, politic.

Ce n-a inteles Isarescu este ca atunci cand nu tii cu deponentii, tii cu bancile, chiar daca tu declari ca nu tii cu ele. Ca nu e totuna, pentru un amarat care nu mai are cu ce plati rata la banca, daca are "clauzele astea abuzive sau neabuzive". Ce e abuziv e ilegal, si ce e ilegal trebuie oprit, nu luat la bascalie de guvernatorul BNR. Apropo, ce se intampla cu bancile

Am vazut o data o scena, la Parchet. In fata procurorului, erau o femeie trista, cu umerii cazuti, si o adolescenta care plangea necontrolat, iar el le spunea: 'Nu va mai vaicariti atata, o sa vadem DACA A FOST SAU NU VIOL".

Cinism 100%. Ca la Isarescu, nu?

© 2023 Bogdan Stoica