Cum a devenit Remus Cernea un prost nociv

"Un rocker prost", mi-am spus, dupa ce l-am vazut prima oara pe Remus Cernea. Ca rocker, pot face aceasta afirmatie in cunostinta de cauza: un rocker bun are probleme cu conformarea la disciplina exagerata, cu regulile stupide, cu falsitatea si cu muzica proasta. Un rocker prost e doar un tip care a esuat pana si in a-si asuma o pozitie de mediocru. 

L-am urmarit pe Cernea, convins ca nu va face nici o branza in spatiul public. Nu m-am inselat. A prostit niste ecologisti, niste hipsteri, niste homosexuali, ocazie cu care si-a aratat si problemele care-i domina psihicul. Apoi a luat o gura maaaare de cacat si s-a predat USL. In calitate de consilier in Guvernul Ponta, a fost rasplatit cu niste posturi fictive, daca e sa ne uitam la competenta lui, la Nuclearoelectrica, de unde a ciugulit un mizilic de 21.000 de lei in cinci luni. Apoi a venit iarna si a devenit deputat. 14.000 de lei lunar. O fi bine?

Ei bine, lui Cernea nu i-a ajuns. Asa ca s-a dus, ca deputat, in Taiwan, o tara pe care Romania, prietena cu China, n-a recunoscut-o oficial. Cernea s-a intalnit cu oficialitati taiwaneze, a mancat, a baut ... pula lui, a fost misto. Dupa el insa, a venit furtuna.

Cum spuneam, Romania n-a recunoscut existenta statului taiwanez. Dar nici n-a negat-o. Avem relatii comerciale ok cu tara asta, importurile n-au taxe speciale, exista documente cu stampile de Taiwan care apar in contabilitatile firmelor romanesti. Acum, insa, dupa vizita celor patru idioti, China s-a enervat. Si o sa ne oblige sa spunem public ce am reusit sa nu spunem pana acum: ca tinem la democratie, dar atunci cand China o neaga, o negam si noi. Mai mult ca sigur, o sa pierdem niste bani. Din cauza lui Cernea.

L-ati vazut la televizor pe Cernea, dupa vizita? "As vrea sa avem schimburi comerciale cu aceasta tara". Avem, ma! Ia uita-te unde e facut laptopul pe c are l-ai primit de la Camera Deputatilor....

© 2023 Bogdan Stoica