La ce e bun incidentul Hamza: vedem daca galeria Petrolul a evoluat

Octombrie 2011: Dragos Enache, un suporter al FC Petrolul, intra pe teren, in timpul meciului, si-i trage una lui Galamaz, pe atunci jucator Steaua Bucuresti. Urmeaza o mediatizare internationala a evenimentului, Ploiestiul arata ca cel mai primitiv oras din Europa civilizata, agresorul ajunge in arest, se emit judecati pro si contra, se da cu parerea pana si Monica Tatoiu. Un singur punct de vedere ramane stabil, pe toata durata prezentei incidentului in spatiul public: galeria Petrolul il sustine pe bataus. "N-a dat tare". "N-a fost drogat". "A fost incitat". "Dar de ce l-au batut dupa aia?" "Da' care-i problema ca a luat bataie un stelist?". Pentru prietenii lui Dragos Enache, n-a contat ca ăsta a facut un gest complet inutil, nefolositor si penibil, care i-a distrus viitorul. L-au sustinut ca pe un erou, desi se purtase ca un prost. 

August 2013: Doi bodyguarzi il bat pe Younes Hamza, jucator FC Petrolul, pe o plaja din Mamaia. Cine sunt cei doi? Doi psihopati, cam ca Dragos Enache. Motivul agresiunii? La fel de prost ca motivul lui Dragos Enache. Consecintele? Aceleasi ca in cazul Enache-Galamaz: mediatizare, acuzatii, circ. Tatoiu inca n-a aparut pe RTV, dar raman optimist.

De-aia zic: daca galeria Petrolul incepe boicotarea sau persecutarea lui Mazare, un personaj politic, deci foarte sensibil la imagine negativa, e semn bun pentru galeria Petrolul. Eu l-as toca pana in ziua alegerilor locale din 2016, nu pana cand cade la pace cu Hamza. Oameni ca Mazare pica de sus, din rahaturi de-astea, exact ca Roberta Anastase, care si-a distrus viitorul numarand gresit, la o lege banala.

De-aia astept cu interes demersurile galeriei Petrolul. Mai ales ca vreau sa vad daca o sa participe la ele si Dragos Enache... 

© 2019 Bogdan Stoica