Au aparut ceaiurile special pentru prosti.Eu le-am gasit in Carrefour

Fă un test cu tine: uită-te la poza de mai sus o secundă, și apoi spune rapid ce vezi. Dacă ai spus "ceai de căpșuni cu fragi", ești un cretin care merită să moară intoxicat cu E-uri. 

Mi-a / i-a venit o idee, nu mai știu exact: cert e că am convenit cu M să facem ice-tea. Să facem o oală de 10 litri, cu ce arome vrea mușchiu' nostru, și să-l băgăm la frigider. Fiind adult, cu venituri, eu am fost cel însărcinat cu achiziția de ceai. Lucru pe care l-am executat.

Ceaiul din imagine nu va ajunge în oală. L-am cumparat dupa ce i-am studiat un pic cutia, ca sa scriu textul asta. Las altor părinți, mai descreierați decât mine, plăcerea de a le fu*e ficatul odraslelor. Din perspectiva mea, ceaiul din imagine este o otravă. Și vă explic și de ce, dacă aveți chef de citit.

Aparent, e un ceai de căpșuni cu fragi. Nu e. Uite argumentele:

1. Pe etichetă scrie clar "ceai aromat". Pe dosul cutiei, scrie la fel de evaziv, că produsul contine "aroma". Daca era ceva natural, s-ar fi laudat cu asta, de unde trag concluzia că aroma aia este sintetica. 

2. Are doar 0,1% fragi, si tot atata - capsuni. De-aia n-au scris, ma, ca ceaiul este "de Capsuni si Fragi"! Au scris doar "Capsuni si Fragi", cu alt font, pe alt aliniament. Smart, nu? Ca si cum ai pune pe un Logan o sigla de Mercedes, si ai cere, la vrajeala, 30.000 de euro pe masina, in loc de 4.000, cat face. 

3. Cu 0,2% continut de capsuni si fragi, din ce dracu' o fi facut ceaiul? Pai, scrie pe cutie: hibiscus (un fel de petunie, desi e o specie de trandafir), aronia (un fel de macese), macese si mere. Toate astea sunt in cantitati mai mari decat capsunile si fragii, dar ce mai conteaza....

4.  "Acidifianti". Astia nu sunt naturali, ca natura nu face asa ceva. "Arome". Vezi punctul 1. "Nu contine coloranti sintetici". Doar arome si acidifianti...

Intrebare: Daca doar 0,2% din ce e in cutia aia sunt capsuni si fragi, de ce morții mă-sii mai apar aceste doua fructe pe cutie?

Citeste titlul, ca sa pricepi: statistic, Carrefour te considera prost, si te trateaza ca pe un prost. Te-ai prins, prostule?

© 2023 Bogdan Stoica