Ce sa faci si ce sa nu faci cand intalnesti BOUL DE TRAFIC

Nu stiu cum faceti voi cand intalniti un BOU DE TRAFIC, dar va pot explica pe indelete cum fac eu, cand mai am un pic sa ajung acasa, unde ma asteapta tot ce n-am vazut azi: posibilitatea de a sta cu talpile goale, hrana, un duş... Si daca merg un pic mai repede - nu ca ai avea cum sa mergi cu mai mult de 50 la ora pe stradutele Ploiestiului, este pentru ca ma bucur sa-mi termin ziua. Dar nu poti sa-ti termini ziua fara sa apara BOUL DE TRAFIC. Azi, conducea o Skoda cu nr. PH13NHB. Eu, regulamentar, de pe N. Titulescu pe Zidari, care e strada cu sens unic. El, pe contrasens, iesea de pe Zidari. Noroc ca franez bine, ca-l luam frontal.

Si acum, iata cum procedez eu in asemenea situatii:

Etapa 1 - Mi se pune pata, din care rasare prima idee: "cobor, il smulg din masina, ii bag o mana pe gat pana la cot si-l intorc pe dos, ca pe ciorap". 

Etapa 2 - Ma gandesc ca n-are rost sa ma bat, e penibil. Dar cred cu toata fiinta mea ca BOUL merita macar sa-mi bag pula in mortii ma-sii, iar el sa auda asta de la mine.

Etapa 3 - Nu cobor nici sa injur. BOUL e cu sotia in masina, si, de obicei, cei mai mari BOI au neveste decente, care nu merita sa auda ce merita BOUL. Imi vad de ale mele, asadar. "In patru minute sunt acasa, da-l in ma'sa".

Etapa 4 - Sunt acasa, after dus, after hrana. Sunt cu talpile goale! Sunt bine. Ma gandesc la BOU. Sa-l las asa? Sa creada ca e in regula sa faca asta si maine? Pentru ca asta este problema: in trafic, suntem apti sa scuzam orice, daca nu se repeta. Va spun sigur, daca anul asta, BOUL din PH13NHB imi mai face o sicana in trafic, ma bucur de confruntarea cu el ca de lipsa papucilor. 

Ar trebui sa-l anunt, asadar, de greseala facuta. Sa-l avertizez, cumva, ca are un cartonas galben. Si atunci ajung sa fac asta. Si cred ca ar trebui s-o facem TOTI.

Sigur, as putea si sa trimit poza politiei, sa-l las fara carnet....

© 2023 Bogdan Stoica