Băi bucureştenilor!

Sunt un consumator onest de ştiri şi de câteva zile m-am săturat să văd cum televiziunile naţionale vă alocă 90% din spaţiul de emisie. Şi asta pentru că, aparent, vă fute grija de Roşia Montana şi de salvarea câinilor. Zic "aparent" pentru că, de fapt, ambele probleme îşi au soluţiile în şi între voi, de ani de zile. Nu vreţi însă să le rezolvaţi. Vreţi doar să se ştie că vă fute grija. Demersurile voastre, în loc să fie practice, eficiente, sunt egoiste şi narcisiste. Şi vă explic imediat de ce cred asta:

1. Roşia Montana.

L-aţi dat jos pe Ceauşescu. L-aţi silit pe Iliescu să aducă mineri. Aţi anulat taxa auto. Sunteţi două milioane, în pula mea, o armată în toată regula. Dacă vă puneţi mintea, de mâine, Ponta ajunge la Guvern numai cu elicopterul. Ce mama dracului vă câcâiţi atât să puneţi presiune pe Stat, aflat la pula voastră şi din punct de vedere administrativ, şi logistic, şi politic? 

Sigur, nu discut aici despre cât de justificat e demersul vostru anti-Gold Corporation. Unii cred că sunteţi plătiţi de opozanţii proiectului, alţii că pregătiţi terenul pentru oprirea exploatării gazelor de şist, o chestiune de interes major pentru Rusia, un neprieten al Romaniei. Eu nu vă cred atât de nepatrioţi. Nu va cred nici patrioti, insa. Cred ca a ajuns sa vi se para cool sa stati la manifestatii, seara. Mai agatati o gagica, dupa aia mergeti la o berica, sau intr-un club... E lifestyle! In plus, pana si eu stiu ca pari modern si democrat cand protestezi impotriva puterii de stanga. Boc a fost un premier cel putin la fel de prost ca Ponta, da' cu ala n-ati avut nimic. Ma rog... Sunt sigur ca fie o sa va treaca foarte repede povestea asta cu manifestatia, fie o sa va implicati politic devenind masa de manevra pentru alt oligofren ca Ponta.

[Paranteza - Va vad la tv, sunteti plini de aur. Aur turcesc. Cu fiecare lantic pe care-l cumparati, faceti deficit extern, patriotilor!]

2. Cainii maidanezi.

Sunteti doua milioane, impartiti in vreo 500.000 de locuinte. Infiati, ma, cainii! Luati-i de pe strazi si duceti-i acasa, daca-i iubiti. Cumparati-le mancare, duceti-i la doctor, strangeti-le cacatii de pe jos. Asumati-va cainii, asa cum faceti si cu celelalte chestii pe care le iubiti. Nu va duceti la Vodafone ca sa sunati pe cineva, v-ati cumparat un telefon. Nu doar purtati hainele misto de la H&M, le luati acasa. Va place o tipa, e normal sa incercati s-o duceti acasa, s-o futeti mai mult timp, si mai ieftin, de ce pula mea nu faceti asa si cu cainii? Ce-o sa mai omoare hingherii lui Oprescu, daca voi goliti strazile de victime, inaintea canicidului?

Sigur, si aici e de discutat: Daca nu cumva legea e prea dura? Daca nu cumva actionam emotional? Daca nu se vor face abuzuri? Ce efecte vor aparea, o data cu disparitia de pe strazi a 65.000 de caini? Aveti dreptate, sunt intrebari serioase, dar hai sa purtam dezbaterea asta fara caini pe strazi. Luati-i de acolo, nu trebuie sa mai moara nici un om doar pentru ca pe voi v-a lovit doar un pic dragostea de animale. Un oras este un habitat uman, avand doar accidental si flora si fauna. Nu distrugem un ecosistem, strangand cainii, ci il optimizam pentru om

Si acum, gata cu stirile despre voi. La Ploiesti au fost condamnati azi doi parinti care si-au aruncat copilul nou-nascut in padure. Ploiestiul are o capacitate de cazare mai mare pentru caini decat pentru batranii fara adapost. Astea-s stiri nationale, descreieratilor, nu razboaiele voastre ocazionale.

PENTRU OLIGOFRENI

1. Nu port aur. Nu inteleg de ce ar purta bijuterii un barbat.

2. De cinci ani, fiica mea creste doi caini. Unul luat de pe strada, unul de la un targ de adoptii. 

Mai multe din această categorie: « tot timpul? nu. Coffeol Ploiesti »
© 2023 Bogdan Stoica