Băi Ponta, dacă era Daciana, sau mă-ta?

Băi premierule, scoate-ţi puţin capul din fund, te rog eu. Ştiu că Antonescu îţi crează probleme. Ştiu că Băsescu te-a rupt cu Roşia Montana. Ştiu că ai luat-o în freză şi in problema cu câinii. Da, nu e cea mai bună săptămână a ta, ai deja trei probleme de imagine care te pot transforma într-un boc*, dacă nu eşti atent sută la sută la ele. Băi Ponta, da' vezi ca tocmai a apărut a patra problemă. După mine, asta e cea mai serioasă: violul.

Ar trebui să ştii ce este violul. Tu, alături de toţi ceilalţi politicieni, faceţi asta constant cu drepturile noastre civile, cu convorbirile noastre telefonice, cu portofelele noastre, cu sănătatea copiilor. Ne trezim, periodic, că nu mai avem voie să facem aia, că ne ascultaţi când vorbim despre ailaltă, că trebuie să plătim pentru X şi că mâncarea copiilor conţine otrava Y. Faci parte, dragă premierule, din cea mai nasoală bandă de violatori: d-ăia care fac sex cu vieţi.

Ei bine, deşi părem atât de rezistenţi şi de împăcaţi cu violul (dovadă că nu v-am crucificat încă, pe toţi, pe clădirea Parlamentului), avem obiceiul idiot să fim deranjaţi şi de violul fizic. Ăla în care esti femeie si un nemernic cu creierul bolnav sau cu mintea îmbibată de alcool rupe hainele de pe tine, îţi trage un pumn în gură să te mişti mai puţin, şi te penetrează într-o gaură din corp, pe care de obicei o alege ad-hoc.

Mai uită-te o dată, sus, la link: nu sunt femeie. Riscul de a fi violat, în România, ca bărbat, bate spre zero. Ştiu însă o droaie de femei care au trecut prin aşa ceva. Ştiu părinţi care au fost nevoiţi să afle că fiica lor a fost violată. Şi am simţit, cu ajutorul acestor oameni, dorinţa de a ucide elaborat. Am şi un plan personal, dacă vrei, ţi-l spun. Dacă cineva drag mie va trece printr-un viol, şi o să am şansa să-l prind pe violator înaintea poliţiei, am să-i rup oasele bazinului, ca să fie cooperant la tortură minim 6 luni. Nu continui povestea, pentru că vreun dobitoc din anturajul tău e capabil să se inspire din asta şi să mai fabrice o taxă, un impozit, ceva. Dar, crede-mă, sunt creativ...

Retine doar ca e timpul să faci ceva, premierule:

- E timpul sa schimbi legea si sa anunti ca de maine incolo, violatorii vor primi 25 de ani de inchisoare, fara drept de eliberare conditionata.

- E timpul sa duci niste psihologi si niste publicitari la IGPR, care sa faca, impreuna cu politistii, cea mai smechera campanie de retrezire a simtului civic.

- E timpul sa ne dai dreptul la citizen arrest.

- E timpul, bai Ponta, ca niste specialisti sa umble pe modul in care se documenteaza** fapta de viol, la politie, pentru ca asa cum e acum, violatorul are sanse foarte mari sa scape.

- E timpul sa avem o lista publica cu agresorii sexuali din ultimii 20 de ani.

- E timpul sa obligi vanzatorul unei case sa notifice cumparatorul daca in cartierul unde se afla proprietatea se afla domiciliul vreunui agresor sexual.

- E timpul sa interzici persoanelor cu trecut de agresor sexual sa se apropie de scoli.

- E timpul sa interzici curatarea cazierului de infractiunile de viol si pedofilie, dupa savarsirea pedepsei. 

Daca n-am fost suficient de convingator, fa urmatorul exercitiu de imaginatie, bai Ponta: Daciana, sotia ta, se plimba pe Dorobanti. Este luata de brat de un tip masliniu, care ii spune ca daca scoate un sunet, ii scoate ochii cu un cutit. Masliniul o duce asa, cu cutitul aproape de figura, aproape doi kilometri, de la intersectia dintre Stefan cel Mare si Dorobanti, pana in zona Perla, de langa lacul Floreasca. In vazul tuturor! Pe toata durata deplasarii, Daciana plange incontinuu, incercand sa arate trecatorilor in ce situatie se afla. Inutil: oamenii se uita in alta parte, si in toata zona aia, nu e picior de politist, de politist local, de jandarm. "Plimbarea" se termina cu un viol. Nu incepe cu "ia uite ce si-a imaginat bloggerul asta psihopat", povestea violului e reala: o tanara a fost violata fix asa, in Bucuresti, ziua in amiaza mare, in toamna anului 2013.

Cum ti se pare? Chiar sunt curios... Mie mi s-a urcat iar sangele in cap, pentru ca in afara sa-mi imaginez cum i-as bate lu' ala un bolovan in gura cu ciocanul si i-as taia rondele, ce-are'n nadragi, cu un cutit de plastic, nu pot sa fac nimic.

Tu, bai Ponta, poti. Esti tata lu' tara asta, fa ceva, bai...

..................................

COMENTEZI?

Mai multe din această categorie: « nouă ceruri alexandra »
© 2023 Bogdan Stoica