Băi Bendeac, când o fi mă-ta în spital, o să faci ca Arşinel?

Băi Bendeac, vreau să lămurim întâi niște chestii: 1. Nu consum Arșinel. Nu a produs nimic genial, contribuția lui la cultura română este zero. A fost grasul simpatic și atât. Nu se compară cu Caragiu, Dinică, sau Moraru. Deci, nu mă lua de fan, că nu sunt. 2. Nu consum nici Bendeac. Din perspectiva mea, tu ai umplut golul lăsat de Garcea și faci un tip de umor pentru oligofreni. Adaugă, te rog, că sunt un pic homofob, iar tu ești foarte convingător ca gay, și trage ce concluzie vrei.

Acum, pe subiectul Arșinel: am vazut ca l-ai luat la pula, ca a facut ce-a facut cu transplantul, peste rand. Greșești. Nu e ca și cum sistemul medical românesc e mega-performant, iar el s-a răsfățat folosind niște pile ca să-i fie și mai bine. Nu e ca și cum totul merge ceas in spitale, iar Arșinel a acționat in sens opus, perturbând mersul normal al lucrurilor. Arșinel a făcut exact ce facem toți, când ajungem cu cineva la spital: a dat un telefon. Acel telefon care-ți garantează că n-o să ți se bage în venă ceva greșit, sau că n-o să faci septicemie, sau că n-o să fii uitat pe un pat, fără tratament.

Dacă ai fi sincer cu cititorii tăi (apropo: cum reușești să ai cititori, e un mister pentru mine, scrii ca o tocilară), ai recunoaște că și tu îți folosești notorietatea în felul ăsta. Pula mea, o folosesc eu, și eu nu sunt ce sunteți voi! Dar, atunci când am avut nevoie de un chirurg, l-am avut pe cel mai bun din România. Cu siguranță, cineva a fost operat mai târziu decât trebuia, din cauza mea. Nu-l cunosc și nu-mi pasă de el, tocmai pentru că sunt convins că și fiica mea a fost operată un pic mai târziu decât trebuia, din cauza unuia mai șmecher decât mine. Iar ala care a ramas pe tușă, ar fi făcut-o și el, doar că n-a avut relațiile mele. N-am făcut, însă, decât ceea ce trebuia să fac. În România nu vorbim de un sistem de sănătate, ci de un mediu ostil, nu vorbim de comportament civic, ci de supraviețuire și nu vorbim de medici, ci de inamici. Când te îmbolnăvești, practic te înrolezi in trupele de comando care-ți apără viața, băi Bendeac.

Nu te mai bosumfla pentru titlu, că nu sunt dement să doresc răul mamei tale. Dar sunt foarte curios sa vad cum ai proceda în eventualitatea in care femeia va avea o problemă de sănătate, presantă. Sunt curios dacă o să te duci la Urgențe și o să strigi:

"- Vreau să știu cine e ultimul, să ne așezăm după el, și să așteptăm 6 ore."

"- Vreau cel mai mizerabil pat pentru mama mea, astfel incat cei de dinaintea noastra să primească paturile bune și rezervele renovate."

"- Vreau ca mama să fie tratată de cel mai prost doctor și de cea mai nesimțită asistentă, că văd cazuri grave aici, noi ne descurcam."

O să faci asa? Eu cred că nu.

Eu știi ce cred, băi Bendeac? Că dacă, Doamne Ferește, mama ta o să fie la necaz, o să-i suni chiar pe Voiculescu sau pe fiica lui, și-o să le spui: "Vreau un elicopter, vreau cel mai bun doctor, vreau cel mai bun spital și vreau cel mai bun tratament. E mama, frate, va fut în gură cu Antenele voastre cu tot, dacă acum, când sunt la greu, nu mă ajutati! Vedeti ca plec spre spital, daca nu sunt primit in 10 minute cum trebuie, iar mama are de suferit, ati pus-o cu mine, ma duc la Pro TV si fac numai glume cu voi, toata viata!".

Și știi de ce cred asta? Pentru că așa am făcut și eu. Si as face-o din nou.

Așa se face, băi Bendeac, în România...

© 2023 Bogdan Stoica