Stiți asemănarea dintre Daniel Barbu și Hitler? Nici Barbu n-o știe!

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu inteleg, eu personal. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri 'Shakespeare' sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul 'Shakespeare' de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus ministrul Daniel Barbu duminica.

Asa ceva.... Va dati seama? Pe baiatul asta nu-l intereseaza cati pulifrici iau leafa degeaba la Ministerul Culturii, cum se platesc facturi umflate la grupuri statuare de cacat, prin toata tara, cum se achita sume imense pe restaurari de tablouri care distrug capodopere, cum se intampla la Ploiesti. Nu-l intereseaza nici de ce cultura romaneasca nu reuseste sa treaca pragul retelelor sociale, si de ce numai niste batranei mai consuma ce evenimente culturale sponsorizeaza si organizeaza Ministerul Culturii. Nu, nene! Pe asta il fute grija de banii bolnavilor de SIDA. Il si vad, intreband ingenuu: "Dar boala asta e asa grava? Si tratamentul dureaza tata viata?! Si daca tot mor pana la urma, de ce nu le dam medicamente ieftine?"

Intelectualii astia, cu ochelari de cal, au fost si vor ramane spaima civilizatiei. Nu brutele distrug sisteme bine organizate, ci semi-doctii cu o fixatie. Intre logica lui Hitler, care a trecut lumea prin foc, convins ca blondele sunt mai misto, si cea a lui Daniel Barbu, care crede ca un festival de teatru are prioritate in fata unor bolnavi incurabili, nu este decat o diferenta: sa mai argumentezi ceva, public, pe logica lui Hitler, este interzis.

© 2019 Bogdan Stoica