Baietii de la CNA, - plecati acasa. Sunteti degeaba...

Videoclipurile "Va fi bine" (Andra) si "Asa, si!" (trupa Vunk) au fost interzise de la difuzarea pe posturile de televiziune printr-o decizie luata, joi, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), din cauza ca aceste clipuri contin plasare de produse fara a fi mentionat acest lucru. In videoclipul "Asa, si!" (trupa Vunk) se face reclama la Clinica Medlife, la localurile Mike's Pub si 55 Jaz Music, la bere Heineken, iar în videoclipul "Va fi bine" (Andra) se face reclama la vopsea Garnier, cafea Jacobs, bautura Free Way Cola.

Sa mor daca am remarcat brandurile, in videoclipurile astea. Si sunt sigur ca si altii, mai curiosi decat mine, le vor vedea din nou, de curiozitate. Brandurile vor avea si mai mult de castigat. Si artistii, pentru ca acum au motiv sa urce pe youtube varianta "necenzurata"a clipurilor.

Asa ceva...

Din naivitate, inca nu-mi vine sa cred cat de proasta e legislatia in Romania, in domeniul asta. Un post tv a fost amendat de CNA, acum cativa ani, pentru ca am spus ca Roberta Anastase are sani mari si misto. Roberta era presedintele Camerei Deputatilor, aparuse in public cu un decolteu generos, s-au facut niste glume, eu am relatat intamplarea ... si pac, amenda. Era o stire, nu un atac la persoana, dar genialii de la CNA nu gandesc, folosesc niste sabloane vechi si idioate. Per total, stiam ca legislatia CNA e doar o cutuma prin care, de exemplu, Vodafone poate spune orice intr-o reclama tv, pe cand o stire despre cat de proaste sunt serviciile Vodafone nu poate fi difuzata cu tot cu numele companiei. Acum am aflat si ca pot sa incerc promovarea oricarui brand, pentru ca nu risc decat o pauza la difuzare. 

Trei intrebari am, pentru baietii de la CNA:

Daca Vunk promova, in loc de bere Heineken, etnobotanicele Magic Dust, era tot aia, nu? 

Daca Vunk promova etnobotanicele mentionand, conform normelor, plasarea de produse, era ok pentru CNA?

De ce nu dati, frate, o amenda de 100.000 de lei pentru fiecare brand difuzat ilegal?

Mai multe din această categorie: « Tutti Cafe cu Dacia 1300 in zapada »
© 2023 Bogdan Stoica