Cum te-ai simti afland ca Bianca Dragusanu voteaza exact ca tine?

Din punct de vedere politic, suntem ca pe vremea dacilor, cand cine nu vota cu Burebista, se trezea cu un bat in cur, oferit zeilor. Ne luam dupa sefi, dupa influentii din domeniul nostru de activitate, sau, in cel mai rau caz, i-am votat pe cei care ne-au dat sacose in campania electorala.

La fiecare rand de alegeri, e la fel: ne lipim ca niste cretini de televizoare, ascultand cum se fut in gura Basescu cu Ponta, Antonescu cu Tariceanu, Vadim cu Gigi etc. De parca ar fi vreunul relevant. De parca ar spune vreunul adevarul. De parca are vreunul o agenda facuta pe baza interesului public.

De ce nu ne-am lua dupa ratacitii din presa? Ma refer la oamenii extraordinari de existenta carora am aflat, in ultima perioada. Nu zic ca sunt niste modele politice valide, sau reprezentative. Dar tot sunt convins ca ar avea o influenta majora asupra celor multi.

Pentru mine, de exemplu, ar fi de maxim interes sa aflu cu ce partid ar vota medicul scapat cu viata din accidentul de avion din Apuseni, mama si tatal pustoaicei murita tot acolo, sau cei trei moti-eroi. 

N-ar fi misto sa aflam ce partid ii place cel mai mult lui Mihai Nesu?

Are cineva idee cu cine voteaza Doroftei, sau Mihai Leu?

Dar Hagi?

Parintii bebelusilor prajiti la Maternitatea Giulesti?

Parintii fetitelor violate la Ploiesti de pedofilul Frumuzache?

Cartarescu ce voteaza? Sau Dan Puric?

Nu va faceti griji ca unele partide sau unii politicieni ar beneficia nemeritat de sustinere din partea unor persoane atat de populare si de indragite. Exista si reversul medaliei. Se prea poate ca Andrei Plesu si Antonia sa placa acelasi politician, iar Florin Salam si Cristi Minculescu si voteze aceeasi sigla...

Apropo: tu cum te-ai simti afland ca Bianca Dragusanu voteaza exact ca tine?

© 2023 Bogdan Stoica