Ce sa stii despre razboiul din Ucraina, cand vine vorba, la mall

In Ucraina se moare, de vreo cateva zile si, mai mult ca sigur, nu te doare pe undeva. Cumva, esti de inteles. 

Cel mai probabil, nu ai nici un produs ucrainean in casa. Eu, de exemplu, n-am. 

Sunt sanse mari sa nu stii doua branduri ucraineene. Eu nu stiu nici macar unul. Stiu doar ca ei au inventat compotul.

Daca rusoaicele alea bagaboante, de la facultate, erau ucraineence? Corect. Daca erau? Pe de alta parte, daca erau, ce? Mai tii minte cate din curve erau native din Romania? 

Ai auzit tu ceva, si ai auzit bine, in Parlamentul Romaniei dorm si reprezentatii minoritatii ucraineene. Problema e ca in acte apar ca ruteni, iar presedintele acestei grupari are nume de ungur. De-aia nu-i stii.

Stii pe cineva care lucreaza la un patron ucrainean? Eu cred ca da. Daca nu ma insel, actionarul majoritar de la Artsani Ploiesti este de origine ucraineeana.

Ce-i cu sageata aia de carton, din centrul Ploiestiului? Am pus-o eu, duminica. Ca sa-ti aduci aminte si sa aduci vorba despre razboiul din Ucraina, la mall. Si pentru ca noi ne uitam spre VEST, fara sa stim ca, pentru ucraineeni, suntem VESTUL.

Ce-i cu florile alea? Culorile de pe steagul Ucrainei sunt aceleasi cu cele de pe steagurile FC Petrolul. Si-am luat de plastic pentru ca n-am gasit naturale.

De ce am facut asta? Habar n-am. A fost o idee care mi-a venit cand priveam monumentul ala din centrul Ploiestiului. Si mi se pare foarte ok sa mai faca si altii, acelasi lucru.  Pun pariu ca ucraineenilor le-ar ridica moralul, sa vada ca altii se gandesc la ei. Nu de alta, dar in 89, ne simteam grozav cand vedeam ca toata Europa ne felicita ca am scapat de Ceausescu. 

© 2019 Bogdan Stoica