politist politist © bogdan stoica

Cui folosesc politistii penibili? Mie nu.

  • Am vazut acum cateva zile, la tv, niste iubitori de animale care, deranjati de politie cand bateau niste hingheri, s-au dat la baietii in uniforma. Un oligofren statea frunte in frunte cu un agent de politie, strigand ceva de genul "Si ce-o sa-mi faci, ma?". 
  • Mi-am adus aminte si de politistul ala care a cedat nervos si a batut o fetiscana schizofrenica de 13 ani, pe care o retinuse de 20 de ori, fiind eliberata de fiecare data, si care era implicata intr-o crima. A ramas pe drumuri.
  • Azi, la Ploiesti, un dement care arunca cu pietre in trecatori de pe casa, a aruncat cu acid sulfuric intr-un politist. Ars pe fata si pe brat, politistul a ajuns la Chirurgie Plastica, iar dementul are dosar pentru ultraj.

Si e ceva in neregula cu toate chestiile astea. Cumva, politistul roman a ajuns prostul satului. 

  • Daca bate, ca de ce bate.
  • Daca impusca, ca de ce impusca.
  • Daca face dosar vreunui smecher, ajunge sa dirijeze circulatia intr-un sat din Baragan.
  • Daca ia carnetul vreunui politician baut, adio avansare in umatorii 10 ani. 

Numai interlopii si infractorii ii plac. Lor le convine existenta politistului timorat, cenzurat de o lege tampita si de un stat cretin. 

Imaginati-va cele trei faze de mai sus, dar in SUA, Germania sau Anglia. 

  • Iubitorul de animale ar fi mancat o bataie crunta, ar fi fost urcat intr-o duba, legat, dus direct in fata unui judecator si condamnat la minim 6 luni de inchisoare pentru ultraj.
  • Politistul bataus n-ar fi avut pe cine sa bata, pentru ca dementa aia mica ar fi fost internata de mult.
  • Asta care a aruncat cu acid sulfuric intr-un politist de la trupele speciale n-ar fi fost acuzat de ultraj. Ar fi fost mort, ciuruit pe loc de colegii mascatului.

Da, printre politisti avem si spagari, si cretini, si betivi, si santajisti, si lideri de grupari interlope. Avem si incompetenti numiti pe criterii exclusiv politice. Dar nu putem sa-i lasam pe toti politistii, inclusiv aia buni, in stadiul asta, cu atat de putina protectie legislativa, mai ales in cazul infractorilor violenti.

Nu zice nimeni ca e ok ca un politist sa-i traga un pumn in gura lui Sorin Ovidiu Vantu, pentru ca a furat bani prin banci. Dar in cazul unuia care agita o arma, care a injunghiat un om, sau care a lovit un ofiter, dati-i voie politistului sa-l bata ca pe covor si sa-i traga un glont in cap daca se vaita ca-l doare. 

Altfel, suntem singuri in fata invadatorilor.

p u b l i c i t a t e

© 2019 Bogdan Stoica