Domnule Ponta, sa veniti sa ma ajutati dupa ce-mi dau foc la casa.

Acum cativa ani, cand ma ocupam de imaginea unui dealer auto, i-am cerut patronului niste bani pentru o idee care-mi trecuse prin cap cu o seara inainte. Ai bugetat-o in ianuarie?, m-a intrebat. Nu, n-auzi ca aseara mi-a venit ideea?, i-am raspuns. Atunci nu-ti dau. Ar insemna sa iau de la un coleg de-al tau. Te descurci tu sau n-o faci, a venit raspunsul.

De-aia intreb si eu: dumneavoastra, cand ati promis 50 de milioane de lei pentru indiguirea raurilor din zona comunei Storbaneasa din Teleorman, aveati banii bugetati deja sau ii luati din alta parte? Nu de alta, dar ma gandesc ca ii luati dintr-un buget de care s-ar bucura si fii-mea. Asta oricat as fi eu de fan Ponta...

Pe de alta parte, inteleg perfect de ce v-ati grabit cu promisiunea. Oamenii aia au gospodariile sub ape. N-au pe ce pune capul. Nu e uman sa-i lasam asa, inteleg. 

Dar nu inteleg de ce ati spus doar partea cu banii, cand le-ati vorbit. De ce nu le-ati spus si: Cine si-a facut casa fara autorizatie, in zona inundabila, vede nimic, nu ciment. De ce nu le-ati promis si 50 de jandarmi, care sa-i amendeze pe storbanesieni cand isi arunca gunoaiele in rauri, pentru ca gunoaiele au blocat albiile raurilor silind apa sa-si faca de cap prin sat? De ce nu ati cerut un control amanuntit al lucrarilor de amenajare a cursurilor de apa din zona, pe ultimii cinci ani, pentru ca eu pun pariu ca pe acolo s-au furat niste bani? De ce va pregatiti sa aruncati pe geam 50 de milioane de lei, pentru o comuna locuita de unii care o s-o pateasca din nou, de prosti ce sunt?

Ce vreau sa va intreb, domnu' Ponta, de fapt, este: daca maine imi dau foc la casa, si dau foarte bine la tv cu drama mea, imi luati o casa, nou-nouta, cu bani din buget?

Nu? Pai de ce nu? Ce au aia la Storbaneasa si eu n-am?!

Sau trebuie sa fac si eu ce-au facut pompierii aia? Pai atunci promit ca va car in carca. Sa mor io....

Mai multe din această categorie: « cats cea mai cuminte fetita din lume »
© 2023 Bogdan Stoica