Vreți să scăpați de interlopi? Obligaţi oficialii să-şi declare finii de nuntă şi de botez © bogdan stoica

Vreți să scăpați de interlopi? Obligaţi oficialii să-şi declare finii de nuntă şi de botez

Periodic văd așa ceva la televizor: câte un băiat d-ăsta, fără multă școală, care nu se teme de oamenii legii, pentru că are el o combinatie. Daca apare vreo problemă, il suna pe X. Iar X este un important care, la randul lui, are puterea de a influenta o anchetă. Cel mai elocvent exemplu de acest fel este Bercea Mondialu'. Pentru cine crede că ăsta a apărut la tv din senin: Bercea este interlop cu acte in regul[ care trebuia sa infunde puscaria de mult. Nu i s-a intamplat, insa, decat cand a sarit calul si a batut un tip pana a murit. In total, Bercea Mondialu a adunat 120 de dosare penale. Avea 117, cand i-a nășit Mircea Basescu un nepoțel. 

Încă de când s-a săvârșit sfânta taină a botezului acelui copilas nevinovat din familia Bercea trebuia sa se ridice intrebarea: ce pula mea a căutat fratele presedintelui Romaniei intr-o alianță cu nenorocitul de unchi? Din ce stiu eu, in cazul vip-urilor din orice stat, serviciile monitorizeaza famiiile pana la rudele de gradul cinci si fac permanent recomandari, tocmai pentru ca asupra inaltilor oficiali de stat sa nu se poata face presiuni, prin inscenari sau combinatii cu risc penal. Adică dacă ești ministru și vrei să agăți o pizdă pe facebook, sună telefonul și îți zice unul "cu respect vă raportez, blonda aia e un cont fals al mafiei din Berceni, o să vă dea un link s-o vedeți goală și belim pula cu toții când vă virusează telefonul, așa că dați-i block". De ce nu se întâmplă și la noi la fel? Simplu: pentru că la noi interlopii s-au conectat și la parchet, și la poliție, și la servicii, fix prin nunți și botezuri, iar acum toți sunt cumetri

Si in Ploiesti se intampla la fel. Și la tine în oraș e la fel. Peste tot, în România, e la fel. Ce-i drept, nu cu toti oamenii legii. Dar cu destui. Toti criminalii, recuperatorii, proxenetii, traficantii, toți durii marilor orase din Romania se infratesc cu influenții cu gulere albe, prin nunti si botezuri. Este o tactica veche de cand lumea, de când împărații își căsătoreau și botezau prinții și prințesele din considerente tactice. Metoda aduce laolaltă factorii de decizie cu cei care vor să șunteze sistemul. Se crează astfel posibilitatea unui schimb de avantaje. Cel mai des, interlopiii doresc protecție și libertate, iar oficialii doresc bani.

Daca ar exista o lege care sa oblige parlamentarii, primarii, consilierii, șefii de deconcentrate, politistii, jandarmii, procurorii si judecatorii sa-si declare finii de botez si de nuntă, romanii ar paraliza de uimire afland cine cu cine s-a combinat spiritual. Multe acțiuni aparent bizare ale oficialilor ar fi astfel explicate și multe reputații ale unor interlopi ar deveni astfel ușor de înțeles. Asta ar trebui să conțină faimoasele declarații de interese, nu acțiunile deținute la vreun srl aflat, oricum, sub lupa Fiscului. 

Sigur, pentru asta, pentru o astfel de lege, ne trebuie alți parlamentari. Ăștia de acum sunt viciați în profunzime. Ne trebuie alți băieți în scaunele alea de piele verde, care au costa 3.500 de euro bucata. Unii nu mult mai proști decât mine, nu ca acum.

*********

Ți-a plăcut? Vezi poate îți place și ceva de aici: https://bogdanstoica.ro/shop

© 2023 Bogdan Stoica