Băi Baconschi, te vaiți că ti-au cerut o sută de mii de euro să candidezi? Ți-au cerut puțin, mă!

"Organizatia mea, PMP sector 1, construita si ea de la zero, a obtinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe tara (14 %, fata de media nationala de 6,2). Mi-am dorit sa castig un mandat de eurodeputat, fiind convins ca experienta si CV-ul meu m-ar ajuta sa reprezint eficient si onorabil Romania. Nu a fost sa fie: plasat pe locul trei (pentru ca primele doua locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat si acest obiectiv. (...) In acest rezumat nu intra mii de detalii: lovituri interne, nedreptati, abuzuri, umilinte. Nu intra nici tensiunile din PMP, dupa ce Florin Popescu iesise - la un prim scrutin intern - cap de lista, sau pentru cei 100. 000 de euro care mi-au fost ceruti, cu scandaluri si insulte, pentru a fi "tolerat" pe locul 3 (considerat eligibil) (...)"

Așa a scris Baconschi, mă. Pe Facebook, curajosul, nu în zecile de ocazii pe care le-a avut, la tv, să o facă de doi lei pe Elena Udrea. Şi e supărat nevoie mare.

Mor pe sclifosiţii ăştia. Cred că dacă ştiu să poarte un costum, au făcut o facultate şi doi sudori din Mizil i-ar vota oricand, sunt automat cei mai buni pentru orice functie posibila. Asta desi nu sunt. Nu se pregatesc pentru job, nu au relatiile necesare sa convinga pe cineva de ceva, nu aduc bani de acasa pentru o cauza comuna, buna. Nu, nene. Ei vor un post cu care sa dobandeasca putere, pe care sa o exercite in interes propriu.

Baconschi se vaita ca i s-au cerut o suta de mii de euro. Daca eram strategul PMP, ii ceream un milion de euro. Moaca aia de grasun infatuat, privirea aia libidinoasa, discursul ala gol de orice continut - au adus o droaie de nevoturi partidului lui Basescu. Unul ca Baconschi nu are niciodata un electorat al lui. Imagologic, Baconschi este doar o scandura perfect plana, intr-un gard de sute de scanduri identice. 

Cat despre tact, intelepciune, pricepere in a simti oameni... e de-a dreptul bou. Va spun si-o poveste adevarata, ca sa vedeti ca nu mint: dupa o conferinta de presa de-a Elenei Udrea, am iesit din cladire impreuna cu cativa membri din PMP cu care ma stiu de ani de zile. Si, cumva, cat si-au asteptat VIP-urile masinile, am ramas doua minute cu Baconschi si cu inca doi ziaristi. Imbecilul ne-a crezut membri PMP si ne-a spus un banc atat de rasist, incat, daca-l inregistram si difuzam povestea, acum Baconschi se vaita ca interlopii lui Udrea vor sa-l bata, pentru ca a distrus campania PMP cu un banc bine plasat.

[www.facebook.com/bogdanstoica.ro]

© 2023 Bogdan Stoica