sky photography sky photography © bogdan stoica

De ce n-o sa faca PMP-ul Elenei Udrea nici o branza

De cand cu PMP-ul, Elena Udrea a venit de doua ori la Ploiesti. Prima oara insotita de doar cativa oameni, chipurile nume grele. Obosita, machiata aiurea, nervoasa, Udrea n-a reusit sa trezeasca in mine nici macar ce trezea acum un an: chef de .... Cat despre mesajul lansat atunci -  pot sa va spun ca l-am uitat cu desavarsire.

Apoi au fost alegerile europene, la care multi amici de-ai mei se asteaptau la un 11-15% din partea PMP, desi le explicam ca partidul n-are reteaua de activisti, ci numai naivi atrasi de mesajele cool, tineresti.  Am avut dreptate, Martorii lui Basescu&Udrea au strans 6%.

Un scor catastrofal. Un scor care arata ca doar 6% dintre adultii romani mai dau doua parale fie pe razboinicia presedintelui, fie pe nurii blondei. PMP-istii au pierdut si fascinatia pe care o exercitau asupra celor care, ca prietenii mei, credeau ca Basescu e dat in aia ma-sii si va reinventa un partid smecher. Au pierdut, care va sa zica, votul potential.

Si-a venit iar Udrea la Ploiesti. Saptamana trecuta. Si, va jur, in afara de o talie lucrata la sala si de un ruj roz si odios de nepotrivit pe tenul ei,  iar n-a spus nimic celor cateva sute de oameni stransi din tot judetul in sala teatrului si care, cand incercam sa-i fotografiez, isi intorceau capul,  sau isi acopereau fata cu mainile. 

Am mai vazut asta o singura data: la membrii PPDD.

Martorii lui Dan Diaconescu stiu ca sunt perceputi ca cei mai prosti dintre romani. Stiu ca, in politica ei sunt ce reprezinta manelistii pentru muzica, sau Radu F Constantinescu pentru literatura. Unii chiar sunt cretini de-i doare. Altii, insa, si-au facut calcule meschine: dau doi lei la partid si poate prind un mandat de consilier local, judetean, sau vreun post in deconcentrate. 

Nu-i suspectez pe PMP-isti ca sunt atat de prosti ca PPDD-istii. Ba chiar, vazandu-i cat le este  de rusine ca stau sa asculte tampeniile blondei prezidentiale, ii suspectez de altceva: ca stau in barca asta mica si meschina doar pana cand vor putea sari intr-o barca mai mare, care sa ajunga mai repede la tarmul Puterii, acolo unde se dau functii, combinatii si afaceri. Si cum in barca Dreptei asumate de PNL si PDL nu mai e loc, nu mai ramane decat barca lui Tariceanu.

Da, stiu, ar fi doar un mod de a ajunge langa PSD. Dar aveti senzatia ca pemepistii impartasesc ura viscerala a lui Basescu pentru Ponta? Nu, nene! Sunt oameni simpli, vor si ei o paine fara s-o munceasca, exact ca toti ceilalti... 

Comenteaza aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

Mai multe din această categorie: « bmw mohito »
© 2023 Bogdan Stoica