birds in the air birds in the air © bogdan stoica

Despre ingeri, cu Rita Muresan, Cabral si Andreea Esca

Deci am o baftaaaaa: ori de cate ori deschid televizorul, ma loveste o tampenie direct in functiile vitale. Azi, de exemplu, am picat pe povestea Ritei Muresan, care ii explica lui Cabral ca s-a specializat in terapia cu ingeri.

Da' de ce doar cu ingeri?, m-am intrebat eu. Ce, Dumnezeu, Iisus, Sfantul Petru o freaca aiurea?! Puneti-i mai, la treaba, pe toti, ca umplu Biblia de pomana! La munca!!!

Am stat, normal, pana la sfarsitul interviului. Asteptam sa se ridice Cabral si sa spuna cuiva din spatele cameramanului: "gata, acum luati-o pe doamna", si pe urma sa se scuze, intregii audiente, pentru momentul de noncombat care a sustinut, tacit, autenticitatea declaratiilor facute. Pentru ca - nu-i asa? - ce este terapia cu ingeri decat un nou bullshit tipic tarilor cu populatie tampita si pauperizata?

Sigur, oficial, treaba e serioasa: Rita Muresan are diplome, ba! in domeniul ingerilor, chestia asta nu e doar o harneala oarecare: este specializata in "Practician în Terapia cu îngeri" și "Angel Mediumship". Acum, cu documentele obtinute, poate tine conferinte, oferi consultanta. Business, frate!

Si nu, nu e nici o legatura intre faptul ca Rita Muresan tine conferintele despre ingeri la Casa Vernescu, iar sotul ei tocmai a preluat localul, si-l transforma din casino in altceva. Si legatura asta nu e vreun demers de marketing, PR, product placement, sau star management. E stiinta ingerilor! :)

Pai cum ati fi putut afla voi ca atunci cand va urcati in masina, porniti radioul si va place o melodie, e pentru ca ingerul vostru a facut sa se auda melodia aia? Cum v-ati fi dat seama ca tot ce vi se intampla bun e datorita ingerilor pe care numai Rita Muresan va poate invata sa-i vedeti?

Ce-mi place, totusi: Rita Muresan intra cu tupeu pe piata monopolizata de preoti. Acum, daca esti atat de bou incat sa vrei sa inveti de la altii sa ai revelatii spirituale, sau ai nevoie de un specialist pentru ca nu te poti ruga singur de oligofren ce esti - poti lua legatura cu aceasta doamna, care arata bine, miroase misto, si n-are barba ca un preot. Poate fi cool si sunt sigur ca o sa devina un must.

Pe de alta parte, e foarte nasol ca in curand o sa am de-a face cu oameni care pun pe seama ingerilor ce-au facut ei singuri, sau care-si invinovatesc ingerii pentru esecuri. Parca si vad, la stiri, o femeie ramasa fara casa in urma unor inundatii, strigand "Doamneeee, de ce n-am avut si eu un inger d-ala bun, sa ma invete sa nu fac casa fix in albia raului?!". Sau pe robocapul de Iohannis: "Nu e corect ca Victor Ponta sa fie ajutat de toti ingerii, iar noi, opozitia, doar de unul, si ala betiv...".

Nu in ultimul rand, este jenant de-a dreptul ca ProTV livreaza un asemenea rahat pansat, dupa mii de stiri rostite sobru de Andreea Esca, despre "asa-zise vrajitoare", care "profitand de credulitatea romanilor...." (....) in timp ce "autoritatile avertizeaza ca asemenea practici nu sunt ...".

........

Chiar asa: Pro TV are un inger sau o companie de inger-ism? Raspunde-mi pe fb.com/bogdanstoica.ro

UPDATE - Pro TV a reusit o emisiune si mai tare!!!

© 2023 Bogdan Stoica