tigani cersind - ploiesti tigani cersind - ploiesti © bogdan stoica

Dupa atentatele astea, Franța ar trebuie să ne reevalueze romii

In primul rand, vreau sa marturisesc ca eu sunt foarte fericit ca romii noștri au speriat Europa. Nu mă mai sperie pe mine, aici, in orașul unde trăiesc. Plus ca mi se pare o compensare corecta. Prin ApaNova, BRD, GDF Suez, Groupama, Carrefour, Cora, Vinci si alte firme, francezii ne iau, cateodata, din buzunare, nemeritat sau cu scuze suspecte, bani multi. Faptul ca romii le fac francezilor acelasi lucru, si apoi cheltuiesc banii furati din Franta in Romania pe sex, termopane, aur si garduri de fier forjat - inchide, cumva, un circuit care defavoriza Romania.

In al doilea rand, as dori sa transmit un calduros salut tuturor oficialilor francezi care, din 2000 incoace, au certat Romania ca nu gestioneaza corect problema minoritatilor: Fraierilor! Pai uitati-va cum se comporta minoritatile maghiare si rome din Romania, cu românii, si comparati cu ce va fac voua algerienii si marocanii. Nu cumva vi se pare ca noi ar trebui sa va dam voua lectii de acest fel?

In al treilea rand, cred ca este timpul ca statul francez sa inceapa demersurile de integrare ale romilor din Romania. Daca vreti sa nu va mai fure, prindeti-le liderii, duceti-le copiii la scoala, oferiti-le camine ok si sansa de a castiga un ban cinstit. S-ar putea sa nu mearga usor, noi ne chinuim de vreo suta de ani, dar na!, voi sunteti poporul francez, care manca icre negre încă de cand noi ne vindeam copiii turcilor. Veti obtine, cu efort si bani, o minoritate de cetateni francezi care nu va da in cap niciodata, cu exceptia situatiei in care aveti un telefon mai misto decat ei. N-o sa va arunce in aer, n-o sa va descapataneze, n-o sa-si faca moschei si n-o sa va alerge caricaturistii decat ca sa vada unde-si pun tabletele. Suna bine, nu? faţă de ce-aveti acum...

Sigur, ati putea sa n-o faceti. Ii veti adauga, in aceasta situatie, in ceea ce intr-o revolta anarhica se numeste "valul doi". "Valul unu" e cel care distruge si suprasolicita institutiile statului si fortele de ordine. "Valul doi" este cel care te lasa fara televizor, masina, liniste. Ii veti vedea in urma magrebienilor, cu dubele pregatite de incarcare.

Nu in ultimul rand, as dori sa citesc si alte bancuri cu voi. Ati fost epici in actiunea antiterorista! Daca nu ieseau aia la atac, ati fost capabili sa va impuscati intre voi! :)))))

buy my books

 

© 2023 Bogdan Stoica