elena udrea - 2014 elena udrea - 2014 © bogdan stoica

Cum putea fi salvată Elena Udrea

Dacă n-a ştiut, sărăcuţa, că ce semnează este ilegal? Păi voi ştiţi ce stufos e un contract d-ăsta, corporate? Câte nuanţe se ascund în topică? Câte cuvinte complicate sunt scrise acolo? Dacă Elena Udrea e o victimă? Cum putea fi ea salvată?

Foarte simplu. Notiţe.

Aţi văzut,  in reclamele tv, chestia aia care apare scrisa jos "acesta este un supliment nutritiv", sau "masina e cu titlu de prezentare". De ce nu s-ar introduce chestii de-astea si in contractele semnate de ministri?

Adica, acolo unde scrie "valoarea contractului este de x milioane euro", sa se adauge si "Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani".

Iar acolo unde scrie "continutul acestui contract este confidential", sa apara si "procurarea ori deţinerea de documente sau date ce constituie secrete de stat, se pedepseşte cu detenţie pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani".

Eu cred ca baietii si fetele astea care put de bani si de lipsa de creier, deopotriva, ar deveni mai atenti cand semneaza.

Nu e simplu? Ziceţi şi voi....

© 2023 Bogdan Stoica