cersetor in Ploiesti cersetor in Ploiesti © bogdan stoica

test de naivitate. ia vezi, cum stai?

Sentinta in scandalul carnii de cal: inchisoare si zeci de milioane de euro daune

Comerciantul care a declansat scandalul carnii de cal din Romania a fost condamnat la inchisoare. Faptul ca a vandut carne de cal etichetata drept vita i-a adus o condamnare de doi ani si jumatate de inchisoare. Arestat in mai 2013, angrosistul a fost declarat vinovat ca "in calitate de director a doua societati, a falsificat facturi, etichete si declaratii scrise, utilizand si documente false pentru comertul cu carne", a precizat tribunalul, intr-un comunicat. fiind acuzat ca s-a aflat la originea acestui enorm scandal european, in urma caruia loturi intregi de produse au fost retrase din cele patru colturi ale continentului. Tribunalul a stabilit ca firmele sale, care in 2011 si 2012 au cumparat si transformat cel putin 336.000 kilograme de carne de cal, vor fi inchise si executate in limita a 11 milioane de euro. 

Daca textul de mai sus ti-a adus in zambet rau pe figura, daca ti-ai spus in gand "bine i-a facut", sau "hai ca incepe sa se miste treaba si la noi", e din cauza ca am omis eu cateva informatii. Actiunea nu se petrece in Romania. Angrosistul e un olandez, se numeste Willy Selten  si a fost condamnat de un tribunal din Bois-le-Duc, Olanda. Doar scandalul a fost romanesc, pentru ca un bou a aratat spre noi si toata Europa a crezut tampenia, data fiind reputatia noastra de smenari.

Imi cer iertare daca te-am indus in eroare. Dar acum, pe bune: tu chiar ai crezut ca cineva care te otraveste poate fi condamnat si chelit de bani in doar doi ani, in Romania?

Asa naiv esti?!

Comentezi? Fa-o aici.

© 2023 Bogdan Stoica