cats - ploiesti cats - ploiesti © bogdan stoica

Te duci la mitingul impotriva defrisarii Romaniei? Esti prost.

Ia asta ca pe un sfat de viata, de la unul mai batran decat tine: inainte sa te enervezi, informeaza-te.

1. Presedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul Silvic inapoi in Parlament, cu adnotari luate in copy/paste de pe memoriul austriecilor de la Schweighofer, inca de acum o luna. Nu ieri, da, ci la sfarsitul lunii martie. S-a scris prin presa, au fost discutii la tv, dar daca tu esti bou si te informezi doar de pe Facebook....

2. Nimeni nu s-a gandit la un protest anti-Iohannis pana cand nu s-a suparat fostul presedinte pe el. Sigur, voi fi catalogat ca pesedist imputit pentru ca imi imaginez ca virginii de la #unitisalvam ar putea sa asculte de un fost marinar betiv. Dar asa cred, ce sa fac? Mergand duminica la miting, faci jocul unor politicieni de doi lei.

3. Defrisarea padurilor o sa continue si daca te duci la mitingul de duminica. Sunt sanse mari sa se taie niste paduri chiar in timpul in care te duci tu, in fata unei primarii, sa urli ca nu mai suporti defrisarile. Apropo: stii care e cea mai noua metoda de taieri ilegal-legale? Se face un buletin meteo, care a produs "ruperi uscaturi", si se defriseaza cate un versant intreg "in vederea impaduririi ulterioare".

4. Orice ti-ar spune alti prosti, singura solutie de oprire a defrisarii Romaniei este controlul marfurilor. Avem, probabil, 200-300 de fabrici de cherestea, mobila si prefabricate din lemn, plus cateva puncte de export. Acolo trebuie pusa presiune. Acolo trebuie instituite filtre, controale etc, pe termen lung. Orice alta masura de control este o vrajeala, va asigur. Nimeni n-ar mai taia copaci, masiv, daca n-ar avea cui sa-i vanda.

5. Daca decizi sa te duci, totusi, la vreunul din mitingurile organizate impotriva defrisarilor, fa-mi si mie, si tie, un serviciu: cat o arzi pe-acolo butonandu-ti telefonul, scrie si tu un email parlamentarului din colegiul tau. Ceva de genul: "bai papagalule, daca nu faceti o arma letala din Codul Silvic te mai voteaza ma-ta!". Gasesti adresa de email a oricarui parlamentar pe cdep.ro sau pe senat.ro. 

Comenteaza, daca ai ce: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2019 Bogdan Stoica