Poveste babei care-l poate scoate din minti si pe Dalai Lama

Stau langa un Carrefour Market. Logic, acolo ma duc la 8 seara, dupa paine. Azi, casierita era plina de draci. Striga dupa unul, cand m-am apropiat eu: "Vino inapoi, ca trebuie sa plec!". Ala n-a venit, si ea s-a apucat sa butoneze furioasa cumparaturile babutei din fata mea.

"Dar trebuie sa plec!", a izbucnit din senin casierita. Eu m-am uitat pe geam. Babuta insa, a dat din cap, a solidaritate. Moaca ei spunea: "Eheee, sa fii tu sanatoasa de cate ori a trebuit sa plec si eu, si-am ramas..."

"Cand imi fac banii? Sa nu stau dupa aia sa alerg dupa....", a rabufnit casierita, din nou. Babuta a scos un oftat. Un fel de "I feel you, ma' nigger...", in stilul pensionarilor romani.

"Poate plec si gata! Sa faca el banii!!!", a tipat de-a dreptul casierita, punandu-i babutei pepenele de pe tejghea in cos. I-a dat restul si a privit-o scurt, in ochi, la modul "Dispari!". Doar eu mai eram acolo, cu o paine in mana. Piece of cake! Cred ca-si numara secundele pana cand putea sa se duca unde se grabea....

Babuta i-a sustinut privirea. A fost un moment d-ala, ca in filmele cu razbunari, cand soldatul revenit acasa isi gaseste parintii morti, se indreapta de spate si isi anunta unchiul "ma duc sa-i razbun", iar ala il priveste la fel de serios, fix in ochi.

Numai ca baba era din alt film!

In loc sa ia cosul si sa se care, a dus mana la portofel, a scos o bancnota de 10 lei si a zis:

"Mama, n-ai sa-mi schimbi si mie banii astia? Ca-mi trebuie marunt, maine dimineata...."

.....................

www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica