airsoft - ploiesti - 2015 airsoft - ploiesti - 2015 © bogdan stoica

ce lula (mea) de criza...

Frate, ma simt mandru ca sunt roman! Stiti ce-a facut statul MEU, unde sunt eu cetatean cu acte, pentru romanul rapit in Burkina Faso? A facut "o celula de criza INTERINSTITUTIONALA". Adică, o celula de criza de-aia buna, nu una obisnuita, institutionala, care nu poate rezolva decat bataile pensionarilor in tramvai. Este ca simti cum iti bate inima mai tare in piept, cand auzi cuvantul INTERINSTITUTIONALA?

Simti pe dracu'! De fapt, retraiesc senzatii din copilarie. Cand eram mic, citeam cu unchiul meu, un mare pasionat de masini, revista Autoturism. Si tin minte ca l-am intrebat, cand a aparut Dacia 1310 LX, care e diferenta dintre modelul ăsta si vechea Dacia 1300 a lui tata. "Diferenţa e ca a lu' tac-tu e mai buna, pentru ca are motor franţuzesc", a venit răspunsul.

Mihai a fost rapit in aprilie. Anuntul rapirii a fost facut, cu un mesaj audio, de catre teroristi, tot in aprilie. Celula de criza INTERINSTITUTIONALA a fost infiintata in mai. Stiti ce-a facut celula in lunile iunie, iulie si august? Nimic! De-aia foloseste MAE cu disperare termenul INTERNINSTITUTIONAL. E modul nostru de a spune "n-am facut nimic pentru Mihai". Si tot de-aia a aparut si mesajul video al lui Mihai, vineri.  E modul teroristilor de a spune: "Sa moara mama noastra daca mai rapim vreodata un român, chiar nu-l vrea nimeni?!"

Stii ce sa faci cu comentariile, nu? Baga-ti-le in facebook.

 

© 2023 Bogdan Stoica