racing racing © bogdan stoica

reguli de bune maniere cand vrei sa te sune oamenii

Omul si-a schimbat telefonul. Asa am intrat pe net, am gasit un numar de fix  de la firma si am sunat. Si sa vezi chestie: ma trezesc cu odiosul: "Pentru departamentul A apasati 1, pentru departamentul B apasati 2, pentru departamentul C apasati 3".

Pana mea, eu voiam sa vorbesc cu directorul! Asa ca am intrat iar pe net, am gasit alt numar. Am sunat. Era fax-ul. WTF?!

Si se intampla tot mai des. Tehnologia asta nenorocita, in loc sa ne uneasca, ne impiedica sa discutam. Am halit ca pelicanii toate tâmpeniile noi, le-am bagat in priza si acum ne miram ca se duce business-ul de rapa. De fapt, refuzam sa ne adaptam comportamentul noilor norme de comunicatii.

  • Nu mai pot cu centralele telefonice ieftine, cu setari automate, predefinite, instalate de-amboulea. Poate eram un tip care voia sa cumpere ceva, urgent, de 100 de milioane de euro, si voiam sa discut cu boss-ul cel mare. Ce sa apas ca sa vorbesc la departamentul VaAsteptamCuCovorulRosuSiCuCeaMaiMistoSecretara?
  • Nu mai pot cu oamenii care nu anunta schimbarea de numar de mobil. Te face pe tine 200 de sms-uri, coane, o data la 5 ani?
  • Nu mai pot cu site-urile doldora de informatii de contact gresite. Ce dracu' mai faceti cu faxurile, n-am mai trimis un fax de 500 de ani....
  • Nu mai pot cu vocile alea cavernoase ale robotilor telefonici. Vocea auzită de mine azi părea ca apartine unei tipe care dimineata a fost concediata si la pranz batuta.

Fuck robots, da? Ca nu suntem in Transformers...

publicitate

© 2023 Bogdan Stoica