craiova girl - 2015 craiova girl - 2015 © bogdan stoica

Banciu e un gentleman, cumpară-ţi un costum ca al lui. Ce, mă?! :)))

Dumnezeule, m-am inecat cu cafeaua, cand am vazut azi dimineata, la TV-ul abia deschis, genericul de final al emisiunii lui Banciu, de la B1 TV. Pe partea stanga a ecranului a tronat, pret de cateva secunde, logo-ul Gentleman's Corner. WTF?!

Adica cineva a gandit in urmatoarea paradigma: Banciu e barbat, iar noi facem costume barbatesti. hai sa ne asociem imaginile. El o arate mai bine imbracat, iar noi o sa vindem costume. Nu?

Frate, NU! :))))))))))))))

In primul rand, poate nu stiti ce inseamna GENTLEMAN: bărbat cu maniere alese, ireproșabile, cu caracter distins;  persoană care respectă cu strictețe eticheta; om cu purtare curtenitoare; gentilom; om cu caracter frumos [DEX].

In al doilea rand, barbatii isi cumpara costume in trei feluri:

  • 1. Ca mine: n-am nici un costum in stare ok si azi e tornada de PR, deci ma duc si cumpar unul, de pe unde nimeresc.
  • 2. Ca multi: alegi un costum la intamplare, care-ti vine, din portbagajul masinii hotului care te-a abordat in parcare.
  • 3. Ca foarte multi: intrebi o femeie. Daca o femeie iti spune: "nu-ti sta bine in costumul asta", nu-l cumperi, pentru ca mesajul transmis este "n-o sa f*ti nimic, coa'e , imbracat asa"

Niciodata nu ne cumparam costume luand un barbat ca model. Niciodata, da? Mintea noastra nu functioneaza ca mintea femeilor. 

Adaug si ca, dintre toti oamenii care apar la tv, nu exista cineva mai misogin si mai badaran decat Banciu si o sa intelegeti de ce m-am inecat cu cafeaua. Banciu ar trebui sa faca reclama emisiunilor facute de Bendeac si Vacanta Mare, berii Noroc, replicilor de iPhone si masinilor chinezesti. Ala e targetul lui. 

Afara, daca nu tii cont de asemenea conflicte de interese, ai cacat steagul. Chiar saptamana trecuta, o emisiune de pe ABC, care a jignit o intreaga categorie profesionala din SUA, a pierdut o tona de clienti de advertising. Stiti de ce-au disparut corporatistii din pauza de publicitate? Pentru ca vor sa vanda ceva, nu sa doar sa apara la tv. 

Nu-s femeie, deci sentimentele mele nu-s ranite niciodata de ce spune Banciu la TV. Ii stiu si audientele infime, asa ca nu-l consider nici macar un element identitar relevant al societatii. Dar mi se pare in continuare detestabil. Imi aduce aminte de un prieten din copilarie, care le facea "curve" pe toate tipele care-i refuzau avansurile. 

"Stii, iubi, am vazut un costum misto la Gentleman's Corner, magazinul ala care-l imbraca pe Banciu, de la B1. Care Banciu? Ala care le face proaste sau curve pe toate tipele despre care vorbeste. Ce zici, sa mi iau costumul ala?"

Ai curaj sa pui intrebarea asta?

© 2023 Bogdan Stoica