să pui o statuie cu fața spre zona de deșeuri periculoase, asta înseamnă .... să pui o statuie cu fața spre zona de deșeuri periculoase, asta înseamnă .... © bogdan stoica

să învățăm jurnalizm, cu Bogdan Chirieac

"Nu credeți că ministrul Gabriel Oprea este o victimă?", l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Victor Ponta, pentru dcnews.ro. 

Nu contează ce-a răspuns Ponta. Eu am rămas blocat pe întrebare. Lui Gabriel Oprea i s-a făcut dosar pentru accidentul polițistului-motociclist. Un băiat tânăr, frumos, cu familie, pe care-l plăceau toți colegii, care a murit într-o groapă doar pentru că lui Oprea îi place cu coloana oficială... Și-mi vine să-i strig lui Chirieac: "Băi nene, ești cumva prost? Cum să fie Oprea victima? Polițistul e victima, știu sigur. Și știi de ce? Pentru că e mort!".

Sigur că Bogdan Chirieac nu e prost. E prea hârșâit în presă ca să fie prost. Întrebarea aia este doar un element din campania de PR dedicată ministrului-coloanăoficială. Sigur că e jenant, penibil, stupid. Dar dacă așa sună brief-ul, ce vreți să facă? Mănâncă și el o franzelă din gestiunea unei crize de imagine....

Sunt fascinat de acest personaj dar sunt și mai fascinat de ăia care-l cultivă. De ăia care-l cheamă pe la emisiuni, care-i împărtășesc părerile... De jurnaliștii care se dau mari că-l cunosc și care spun că "e un superbăiat". Eu cred că nu e. Un tip care e capabil să ascundă imagologic un cadavru de polițist ca să plângă un biet ministru analfabet și corupt nu e un jurnalist. E un jurnalizd. E un personaj care a ales să manipuleze faptele astfel încît problemele lui Oprea să afecteze cât mai puțin scorul UNPR la alegerile de anul ăsta.

#jurnalizm #vinalegerile

 ... (...) formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Infracțiunea constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere...(...).

© 2019 Bogdan Stoica