stop joc

Am greșit. M-a luat iar valul, ca pe un bou ce sunt, și am avut impresia că oamenii au nevoie de o informație în plus, sau de o perspectivă avizată asupra unor lucruri care se petrec. Ori, ce se întâmplă de câteva zile îmi arată că nu e deloc așa și că forțe mai mari decât pot eu contrazice prin texte puse pe net controlează acum situația în România. 

Și pentru că n-am chef să fiu acuzat din nou că țin cu X și cu Y, pentru că n-am chef să mai fiu legat de diverse persoane și evenimente, pentru că n-am chef să fiu iar monitorizat, filat și vânat, zic stop. Oprisem deja colaborările cu Evenimentul Zilei și Academia Cațavencu, iar aseară am notificat și PSnews.ro, ultima platformă de presă pentru care mai scriam despre politică, că oprim colaborarea. Nici pe blogul meu n-o să mai găsiți, de azi, nimic legat de politică. 

Nu mai e cazul să scriu nimic. Lucrurile sunt deja stabilite în țara asta și orice fel de opoziție, chiar și editorială, ar avea consecințe de care nu mai am chef. Nu mai am 40 de ani, să mă pun de-a curmezișul unor interese, doar așa, din principiu. Manifestațiile astea, pornite deloc întâmplător în aceeași zi cu marea rebeliune legionară, sunt doar începutul. În cel mai bun scenariu, o să urmeze doar războiul români contra români. În cel mai rău,  o să fie afectată chiar structura statală a României. În ambele variante, nu mai vreau să fiu combatant. 

Așa că o să-mi văd de fotografie, de meșterit chestii vechi și de cărți. Vă recomand să faceți și voi doar ce vă place sau vă asigură veniturile, fie ca să nu faceți un ulcer, de nervi, fie ca să nu vă fie rău în alte moduri. România este prizoniera unor interese atât de mari, care se grăbesc atât de tare să-și atingă scopul, încât orice formă de opoziție va fi pedepsită aspru. Oamenii ăștia nu se joacă, iar noi, ca popor, nu suntem pregătiți să vedem lucrurile așa cum sunt, de fapt. 

Fiți atenți la informațiile pe care le primiți prin presă sau prin social media și nu vă lăsați învrăjbiți, pentru că ăsta este obiectivul final, nu oprirea sau nu a unei modificări legislative. Mergeți la ce manifestație vreți, dacă vreți, dar nu faceți, ca aseară, ce vă spun niște tipi proaspăt rași. Apropo: cine pula mea se bărbierește duminica, înaintea unui protest? 

#șiacumuncântecveselsăcântăm #numitrimitețimesajedesusținerecănammuritșivădaublock

UPDATE 1 - prima confirmare, venita la 13 zile dupa ce am scris asta.
 

© 2023 Bogdan Stoica