cum mi s-au metamorfozat prietenii si cunostintele in 2017

Nu mai intru in culisele aparitiei protestelor de strada, a ajuns sa ma doara fix in cot de geneza lor. Trag doar cateva concluzii, pe tema schimbarilor aparute in anturajul meu:

  1. - unii stau acasa neinteresati de ce se intampla. ei sunt celebrii oameni din bule sociale.
  2. - altii stau acasa, dar sunt interesati. ei ar fi, teoretic, silent majority. daca n-ar fi frig, ar iesi si ei in strada.
  3. - unii acuza ca Soros a impartit luminite manifestantilor si cred ca blitzul de pe un smartphone consuma minute din planul tarifar. astia sunt cretinii, forme atavice de activitate cerebrala, avand ca habitat partidele politice si eliminate, de obicei, natural, prin evolutie.
  4. - altii ies la miting ca la un festival de arta stradala, locul unde e un must sa bifezi macar un check-in si o fotografie. ei sunt cei care distorsioneaza imaginea generala.
  5. - unii manifesteaza pentru o chestie punctuala, care chiar ii preocupa. astia sunt misto.
  6. - altii protesteaza pentru ca asta li s-a spus la singura lor sursa de informare, de obicei o televiziune. astia sunt aproape  la fel de prosti ca cei de la categoria 3.
  7. - unii vor coregrafii de miting, exact cum se facea, pe timpuri, de 23 august. astia chiar nu stiu ce sunt. probabil, analfabeti functionali (definitia e pe net).
  8. - altii si-au transformat odraslele in "Soimii Patriei", respectiv copii cu opinii politice. ei ma sperie cel mai rau.

Pentru ca am mai vazut filmul asta de prea multe ori, dar si pentru ca nu mai cred in puterea de a se schimba ceva prin vointa colectiva, eu fac eforturi sa ma incadrez la categoria nr 1. Nu zic ca-i bine, nici sa faceti ca mine. Faceti ce vreti. Dar ce vreti voi, da, nu ce vor altii...

publicitate

Mai multe din această categorie: « niste lucruri despre mine vara asta »
© 2023 Bogdan Stoica