Partidul Piata Victoriei - votam si noi ceva misto?

N-am nici o problema cu protestele de strada, fac parte din fibra oricarei comunitati sanatoase. N-am fost fanul manifestatiilor din Piata Victoriei insa, pentru ca nu mi-a placut cum au fost organizate (au fost organizate, sa stiti) si nu-mi place ca unele organizatii, cu ganduri la fel de necurate ca pesedistii, vor sa profite de ele. Si de voi.

Plus ca ma sperie pur si simplu varianta in care manifestatiile au succes. Deci pleaca Dragnea si ai lui. Bun, am scapat de ciuma rosie. Si vine ciuma galbena a lui Gorghiu si Blaga, ca pe fata asta noua nu reusesc s-o tin minte deloc, doldora de penelisti si pedelisti corupti pana la os? Sau ciuma fumata si adormita a lui Nicusor, plina de oportunisti isterici si cretini? Sau UDMR? Sovaielnicul de Ciolos, care s-ar fute, dar nu vrea s-o bage, "ca e ud si lipicios acolo"? Pe bune, astea-s variantele la Dragnea?!

Nu asa se repara Romania. Un miting de strada, care are impact, nu poate provoca decat o rotatie de cadre. Vom schimba niste hoti cu alti hoti. Or, trebuie schimbati toti, cu nehoti. Vrei sa se abroge ordonanta X? Trimite zilnic, cate un email, la ministerul responsabil. Ce server crezi ca rezista la 500.000 de emailuri pe zi?

Singura solutie rezonabila este un alt partid. Si singurul bazin electoral care poate genera un partid nou si misto este Piata Victoriei, cu ai sai 5.000-500.000 de membri, ca dracu' stie cati sunteti.

Asa ca duminica, cand va vedeti, organizati-va. Sa scoata cineva un pix si o foaie si apucati-va de niste liste. Strangeti doi lei si platiti un avocat sa va faca un partid, inca trei pentru o interfata de comunicare online si inca doi pentru un comunicator bun. Apoi faceti niste criterii de selectie si niste fise de post tot atat de dure cat sunt intr-o corporatie si aratati-ni-i pe cei mai buni dintre voi. In partidele actuale, criteriul de selectie este lipsa de morala si pupincurismul, de-aia sunt pline de oameni prosti care n-au reusit in viata altfel decat prin politica. Organizati-va pe criterii de competenta si o sa aratati perfect.

Apoi pregatiti-va pentru alegeri. Monitorizati fiecare leu cheltuit de viermanosul asta de stat. Analizati toate masurile guvernamentale luate si uitati-va cui folosesc. Puneti presiune pe autoritati de la ultimul catun din tara asta pana la cea mai secreta agentie. Folositi legea 544, cel mai eficient baros cu care am lucrat eu vreodata si aratati oamenilor ca mereu, dar mereu-mereu, este vorba doar despre bani. Nu va mai fi nevoie sa promiteti mare lucru, daca spuneti oamenilor adevarul, la toate nivelurile posibile.

Si preluati puterea, in pula mea!

Ca de dat jos un guvern e usor, maine ma duc si depun 20 de plangeri penale, cate una pentru fiecare ministru, pentru nerespectarea drepturilor la sanatate, securitate, asistenta sociala si educatie, apoi mai fac inca 2.100 pentru fiecare primar care are o groapa in comuna si inca 1.200 pentru fiecare directie deconcentrata din tara asta care cheltuieste banii aiurea. Aratati-mi orice om care lucreaza in administratie si va arat ca, folosind cadrul legal existent, pot sa-i fut cariera si viata si linistea, oricat de corect s-ar da el. Dar nu asta e ideea. Ideea e sa ne facem bine. Si nu ne vom face bine pana nu schimbam tot. Nu din strada, unde puteti fi manipulati si impachetati in niste scheme de care nu va dati seama. Javrele astea de politicieni trebuie batute pe terenul lor, prin vot, si trimise in strada, in locul vostru, dupa ce preluati voi puterea, sa strige pana lesina ca vor coruptie, nepotism si tradare de tara. 

Plus ca Partidul Piata Victoriei suna foarte bine. Nu asa bine ca Partidul Victoriei, care suna genial. Iar ca sigla... pe bune, in afara de degetul Fuck You, exista vreun simbol mai popular si mai misto decat acesta, de mai sus?

in weekend o sa fie cald, deci mesteresc

Duminica, 19 februarie, va fi, in opinia mea, ultimul miting mare al anului, adica ultima sansa sa va adunati, sa va priviti in ochi si sa va intrebati unul pe altul: "te bagi?". Faceti partidul. Sau o sa-l faca EI.

© 2019 Bogdan Stoica