Bai Ciolose. Bai Daciane! Babaiatule, tu esti sanatos la cap?

Iar a postat-o pe aia cu "dati-mi si mie niste bani". Inainte o facea mai cu tira, de pe pagina Romania100. Acum, insa, a trantit-o pe pagina oficiala Dacian Ciolos, aruncandu-se, luni seara, cu capul inainte, intr-un penibil fara margini. Pentru ca romanilor, nici chiar celor generosi, nu le plac milogii. Noi dam bani cersetorilor doar cand ne vede lumea. Nu ne place sa ne ceri, de la obraz, bani. Nu ne place sa dam bani la inceputul saptamanii, iar daca sociologii lu' Ciolos nu stiu nici atata lucru despre romani, de ce as avea incredere ca s-ar pricepe la chestii mai subtile.

Iar mesajul de marti, dincolo de faptul ca este inadecvat si nedemn de un lider, e si scris de tot cacatul: "suntem peste 50.000. Următoarele cinci luni vor fi extrem de importante pentru a construi o structură profesionistă și eficientă așa cum ne dorim. Dincolo de intenții bune, de multă, foarte multă muncă a echipei mici pe care ne permitem să o plătim, acum avem nevoie de susținere și nu de vorbe. Aceasta este nu numai o rugăminte dar și un test de mobilizare. Așa vom putea fi mai puternici, mai buni, mai eficienți. Împreună. Donați aici: LINK"

  • "suntem peste 50.000". Bai Daciane, pai daca sunteti 50.000, de ce nu donati, ma, voi, pentru voi? Ce nevoie mai aveti de banii altor oameni? De ce v-ar plati altii sediile, laptopurile, voluntarii? De ce nu va autofinantati?
  • "echipei mici pe care ne permitem s-o platim". Pai de ce e mica echipa, coane, daca sunteti 50.000? Asa de proasta e calitatea membrilor, de nu v-a iesit decat de-o echipa mica de profesionisti? Si ce face echipa asta, concret? Desene pe asfalt? 
  • "nu e numai o rugăminte dar și un test de mobilizare". Serios? Ia hai sa facem invers mobilizarea, vrei? Uite cum: tu anunti pe facebook: "care vrei 100 de lei", si daca cineva zice "eu", ii trimiti banii. 
  • "asa vom fi mai puternici, mai buni, mai eficienti". La ce? Sa mor, Daciane, ti-as da lunar o suma de bani, daca ai fi in stare sa-mi spui pentru ce? De ce sa dau bani unei grupari de 50.000 de oameni care nu se ajunge cu banii, de zici ca vorbesc cu reprezentantul locuitorilor din Mizil? Mai buni la ce, cand voi nu faceti nimic concret? Mai eficienti la ce, cand nu spui decat ca vrei sa fiti mai buni la nimic?

Si ma mai deranjeaza ceva, Daciane. Tu. Esti un baiat d-ala, cum nu suport eu. Te dai liberal, desi toata viata ai muncit la stat. Te dai inflexibil in principii, desi toata viata ti-ai primit functiile de la persoane certate grav si cu principiile, si cu morala, si cu legea. Ai fost si in trena PSD, si a PDL, si a PNL, desi te dai neprihanit politic. Iar acum mai esti si un baiat d-ala, ca Orban, fara serviciu. 

De ce as vota, coane, un nene fara serviciu? Mai stii ce misto s-a facut de Crin Antonescu, care n-avea permis de conducere? Pai tu esti mai rau ca ala. Ai idee ca romanii asociaza politicienii fara ocupatie cu activistii PCR, adica cu cei mai rai, nepriceputi si destestabili oameni? Ce model reprezinti tu, pentru omul de rand, care stie ca trebuie sa-si castige banii si sa-si hraneasca familia singur, nu cersind de la altii? Cum de nu-ti dai seama ca atunci cand lansezi mesaje "gata cu ajutoarele sociale" este vorba si despre tine? Sau ca atunci cand imi spun "Dragnea imi fura banii, iar Ciolos mi-i cere", ma simt la fel de pagubit? 

De ce nu-ti iei, coane, un job? Stiu o droaie de oameni care l-ar angaja, pe bani grei, pe Dacian Ciolos. Ai o imagine foarte buna, ai moaca de CEO, stii sa porti un costum, de ce nu pui un CV pe ejobs, sa castigi si respectul oamenilor care muncesc de dimineata pana seara

Sau deschide, coane, o gogoserie, o sifonarie, o cafenea, un salon de tuns bichoni, o clinica de pensat sprancene pentru adolescenti idioti. Te-ai umple de bani instant, ca toata hipsterimea Romaniei ar consuma de la tine. Ai arata ca om de afaceri, a intreprinzator, a clasa de mijloc, nu a gargaragiu-pomanagiu, ca acum. Si pun pariu ca ai avea asemenea incasari, si pe bon fiscal, si ca bacsis, cat sa  poti finanta in voie partidul ala de 50.000 de sarantoci (tu-i descrii asa, nu eu), din care abia ai incropit o echipa mica si prost platita (tu ai zis asta, nu eu), care nu face nimic (din nou, tu esti de vina ca asa se vede). 

Sau fa ce vrei tu, ca nu e musai sa te iei dupa mine. Dar vezi ca mai ai putin, extrem de putin, pana cand o sa convingi tara asta ca motivul pentru care ai denumit partidul ca "Romania 100" este ca vrei sa cersesti cate o suta de lei de la fiecare roman. Si e pacat. Unii oameni nu s-au mutat din tara sperand ca vii tu si rezolvi problemele tuturor. Pai ce sa mai spere, Ciolose, cand tu dai senzatia ca abia iti poti plati telefonul?

Si uite, ca sa nu zici ca ma iau de tine doar asa, ca sa ma bag in seama:
promit solemn
ca virez, unde-mi spui,
5%
din drepturile de autor ce-mi revin, anul asta, din cartile de mai jos, 
daca,
 si numai daca,
tot in acest an, 
iti deschizi o afacere
sau
iti iei un job unde sa muncesti (nu la misto, ca Ludovic Orban, da?).
Ia spune, Ciolose:
te bagi?
w1w2w3 w5w4w6 w00

 

 

© 2023 Bogdan Stoica