pai, hai, ma, sa-i omoram pe toti!

  • Au intrat peste el la doua noaptea, din senin: "Te transferam, hai la Giurgiu". 
  • Desi era rupt de bolnav, n-au chemat salvarea, ci l-au urcat in duba. In patru labe, ca nu mai putea sa mearga.
  • Aia de la Giurgiu, care habar n-aveau de transfer, cand l-au vazut asa, praf, au zis: "inapoi la Jilava, baieti, ca epava asta nu suporta regimul nostru de detentie". 
  • Este dus inapoi la Jilava. La spital ajunge doar cand devine clar pentru toata lumea ca e pe moarte. 
  • Moare la doua ore dupa tratament.

Precum vedeti, nu este vorba despre pesedisti, liberali, useristi sau alti cacati. Nici de dreapta sau de stanga. Este vorba doar de niste scelerati care-si ascund crimele cu sustinerea unor nazisti cretini, ignoranti si incapabili sa gandeasca singuri. De moarte prin tortura. De o crima savarsita de Stat.

Este povestea lui Stan Mustata, judecatorul acuzat de repetate fapte de coruptie si condamnat la opt ani de inchisoare. Tipul din poza de mai sus. A fost luat pe sus in aprilie 2014, exact înainte să se pronunţe în dosarul privind privatizarea ICA / Dan Voiculescu. A fost inlocuit cu celebra Camelia Bogdan, judecatoarea favorita a lui Traian Basescu, care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare. Din dosarul lui Mustata s-au scurs suficiente informatii ca sa-mi formez o parere despre el. Subiectiva, desigur. Un spagar. Moaca, vocabularul, tonul, mimica - totul vorbeste despre un tip cum am mai cunoscut si pe care nu l-as alege, niciodata, nici macar seful administratiei blocului in care locuiesc. Dar asta nu schimba cu nimic lucrurile. Omul a fost condamnat la opt ani de inchisoare, nu la moarte prin tortura. 

Sau nu?

Pai daca asa stau lucrurile, hai sa nu ne mai prefacem. Hai sa-i omoram pe toti. Si pe cei care trec pe rosu in intersectii, si pe cei care fura un pachet de biscuiti, si pe primarii care iau comision si pe cei care fura fier vechi. Sa ne stergem la cur cu tot sistemul juridic si sa facem 42 de locuri de executie, cate unul in fiecare oras. Iar in puscarii sa facem mall-uri. De ce sa mai mimam acest teatru atat de costisitor, de ce sa mai cheltuim o mie de euro lunar cu fiecare detinut, de ce sa mai riscam amenzi de la UE, de ce sa mai lasam oamenii sa spere ca-si vor mai vedea vreodata copiii, cainele? Stergem tot cu buretele, votam legea "cine nu ne place va fi impuscat" si gata. 

Ce, nu va convine? Va temeti ca vi s-ar putea intampla chiar voua? 

Bine.

#MuieTuturor

© 2023 Bogdan Stoica