cum votezi la referendum daca esti hetero si iti futi iubita in cur?

Pe fond, tema referendumului propus de Coalitia pentru Familie e o prostie. Familie nu inseamna ce scrie in Constitutie, ci ceea ce simti. Exista oameni care formeaza o familie fara nici macar o legatura de sange si exista familii "autentificate" prin acte in care membri sunt cei mai mari dusmani posibili. Referendumul, insa, nu e o prostie. E un mecanism de intretinere a democratiei, asa stramba si sleampata cum e democratia din Romania.  

Avem referendum, deci, pe tema propusa de Coalitia pentru Familie si sustinuta - zic ei - cu trei milioane de semnaturi. PSD, ALDE si PNL zic sa te duci si sa votezi pentru ca asa sustii familia traditionala si morala crestina, adica fundamentele de la baza statului roman. USR si Ro100 zic sa nu te duci, pentru ca vorbim despre bigotism, prozelitism, doctrine noneuropene si sprijinirea tacita a PSD, ALDE si PNL. 

Ce faci? Te duci? Nu te duci? 

Eu, de exemplu, o sa ma duc sa votez la referendum si o sa-mi anulez buletinul de vot. Nu-mi pasa cum e definita, in Constitutie, familia. Daca o sa vreau sa pun vreodata o verigheta pe degetul unui om, unui animal, sau pe bratul unui fotoliu, sau o sa decid sa cresc ca pe copilul meu un om, un animal sau alt fotoliu, nu am de gand sa citesc Constitutia inainte. O sa ma duc insa la vot pentru ca parerea mea sa fie exprimata. Cand s-o trage linie si s-o spune "atatea voturi anulate, adica atatia romani nu dau doi bani pe definitia constitutionala a familiei", o sa stiu ca se vorbeste despre mine.

Daca nu m-as duce sa votez, frauda in numele meu ar fi foarte usoara. Am tot scris, pe acest blog, despre cum se fura voturile in Romania. Cel mai usor se fura cand e absenteism. Cand ai o suta de voturi exprimate trebuie sa furi 51 dintre ele ca sa inclini balanta. Cand ai doar cinci voturi pe masa trebuie sa furi doar trei.

Ignorati ce va spune PSD: a organizat referendumul doar pentru a-si mari baza electorala in randul celor prost si putin educati, carora homosexualitatea, concubinajul, familia monoparentala le sunt prezentate ca pericole potentiale si ii va face pe acesti oameni sa voteze crezand ca asa salveaza Romania. Votand impotriva definitiei ii veti face pe acesti oameni sa nu mai fie asa siguri ca PSD le-a spus adevarul.

Ignorati si ce va spune USR: boicoteaza referendumul doar pentru ca aduna niste intentie de vot in sondaje demonizand PSD. E un partid nascut din ura pura si nu da nici un semn ca vrea sa se schimbe. Acum cateva luni ii cereau lui Iohannis sa organizeze un referendum in care sa ceara parerea poporului daca sa o demita sau nu pe Kovesi. Acum, insa, referendumul, ca mecanism democratic, nu mai e bun...

Va asigur ca ar fi foarte bine, pentru tara asta in general, ca din referendum sa reiasa o intentie clar exprimata. Sa fie 80% voturi pro sau 80% contra, la o prezenta mare. La o prezenta de 20%, indiferent de scor, galceava si antagonizarea gay-hetero ar continua, pentru ca tabara perdanta ar invoca absenteismul. La 50, 60 sau 80% prezenta la vot, vom sti cum stam: suntem un popor misto care nu se agata de definitii cretine ca sa fie fericit, sau suntem un popor ipocrit si distrus de propaganda? 

Altfel spus:

  1. daca esti hetero si nu ai nici o problema cu comunitatea gay, dar iti bati nevasta si copilul, din ce fel de familie faci parte?
  2. daca esti casatorit, dar iti inseli sotia ori de cate ori iti ti se scoala pula, din ce fel de familie faci parte?
  3. daca esti hetero, militant inversunat impotriva gay-ilor, dar adori sa iti futi iubita in cur, din ce fel de familie faci parte?
************

Cartile mele sunt librariile Carturesti, Diverta, Humanitas, dar si pe net, aici: 
https://edituraunivers.ro/author-book/bogdan-stoica/
... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

 
© 2023 Bogdan Stoica