Bancile cele rele si ipocritul de Dragnea

L-ati vazut pe Dragnea, aseara, cum se plangea de comportamentul bancilor? Cum amesteca, dupa toate regulile dezinformarii, inventate de rusi si perfectionate de americani, lucruri adevarate si dureroase cu parsivenii de Teleorman? Ia fiti atenti: 

"Am văzut la Coca Cola, profit 14 la sută, este super corectă. Băncile, companiile din energie, din retail, sunt cu 1 și ceva la sută. Sunt absolut sigur că-și ascund profiturile. Sunt companii foarte mari care nu merg într-o țară să se afle în treabă. Hai să avem o situație, în care să vedem toată cifra de afaceri obținută în România de toate companiile străine și să vedem și impozitul pe profit care a rămas în România. Eu nu-s nebun, sunt un pic patriot", a afirmat Liviu Dragnea la Antena3.

Esti pe dracu'. Daca erai patriot nu te imbuibai asa, din banii tarii pe care zici ca o iubesti. Iar cu bancile ai dreptate. Da, bancile si multe alte companii din finante, energie si pharma isi ascund profitul obtinut in Romania. Dar o fac fiindca de 30 de ani ati pus la Finante numai prosti sau slugi de-ale lor. Au avocati si contabili foarte-foarte buni care iau legea, o citesc si apoi se pisa cu bolta pe Misa, pe Teodorovici si pe restul incompetentilor pe care i-ai numit tu cu toanta ta la conducerea tarii. Nu o fac ilegal. Li se permite sa o faca.

Vrei sa opresti fluviul ala de bani care iese din Romania? E foarte simplu: impoziteaza, tati, orice plata facuta din Romania catre o companie dintr-un paradis fiscal. Ca banii astia circula prin banci, nu cu barca pe Dunare, noaptea. Sunt plati la vedere, inregistrate, se stie tot, din 1990 incoace. 

Problema e ca nu vrei. Si nu vrei pentru ca si tu, si alte jeguri de politica, din toate partidele, tot asa va scoateti din tara banii furati. Restul e mangleala, pe care o enunti cu tupeu doar in fata acelor realizatori tv despre care stii sigur ca nu ti-ar pune intrebari incomode. Ca daca ai veni la Ploiesti si ai stai doar cu mine la taclale ti-ar curge sange din ureche, in zece minute. Ipocritule. 

 

************
cartile mele sunt in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas, dar si pe net, aici: 
https://edituraunivers.ro/book-author/bogdan-stoica/

... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

 

© 2023 Bogdan Stoica