rusinea de parul tau alb e o rusine

Daca esti fan Augustin Lazar si nu ai nici o problema cu noile lui aparitii tv cu parul blond, dupa ce l-a avut roscat, te rog gandeste-te cum ai reactiona daca tatal tau, bunicul tau, sau un vecin mai in varsta de la bloc ti-ar iesi in fata cu parul vopsit. Ai crede, cel mai probabil, ca batranelul s-a indragostit de vreo tinerica si ca vrea sa para mai tanar decat este. Indraznesc sa cred ca e singurul gand care ti-ar trece prin minte. Doar n-ai crede ca mosu' s-a facut DJ de tehno/rave, nu?

Acum gandeste-te si cum ai reactiona daca medicul tau, cu parul grizonat care-i confera o moaca de batran intelept, te-ar astepta, azi, in cabinet, cu parul roscat sau blond. Sincer: nu ti-ai pune niste intrebari, pe tema stabilitatii lui mentale? Nu te-ai intreba, macar asa, fugitiv, daca nu ar fi intelept din partea ta sa te gandesti si la alt medic?

Si acum uita-te la poza de mai sus, cu procurorul general al Romaniei. Ce e in sufletul lui, daca ii e rusine cu parul sau alb? De ce s-ar rusina de faptul ca, imediat ce il vedem, ne dam seama ca are multi ani? Ce, i-a furat, sa-i fie rusine cu ei?

Ar trebui sa fie o mandrie sa imbatranesti pe o pozitie de top intr-o profesie de-asta, elitista, in care milioane de oameni isi pun increderea. Sa-ti vopsesti parul ca sa pari tanar, cand noi mizam fix pe experienta ta indelungata, e o greseala. Si o rusine. 

Varianta pentru prosti a acestui text: Nu ma deranjeaza batraneii vopsiti, ci doar batraneii vopsiti care  indeplinesc functii inalte in statul roman. 

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.
© 2023 Bogdan Stoica